Facebook Instagram Youtube

Ismételten elküldtük javaslatainkat a Római part életveszélyes szakaszának kezelésére

2008.06.02
Ismételten levélben kértük az illetékeseket a Római part (Gázgyár utca - Pók utca) kerékpárosokra életveszélyes szakaszának azonnali rendezését.
Ismételten levélben kértük az illetékeseket a Római part (Gázgyár utca - Pók utca) kerékpárosokra életveszélyes szakaszának azonnali rendezését.
Nagyobb térképre váltás

Elküldött levelünk

Május elején hívtuk fel kollégái figyelmét a Római parton haladó kerékpáros útvonal veszélyes kialakítására. Mivel azóta semmilyen változás nem történt, ismételten elküldjük kérésünket, javaslatunkat. A Vasúti híd építése miatt lezárták a forgalom elől a híd alatti útvonalat (Gázgyár utca vége), ennek következtében mindenki arra kényszerül, hogy a Pók utcán közelítse meg a Gázgyár utcához vezető egy nyomú átjárót a vasút alatt! Életveszélyes helyek:
  1. Nánási És Pók utcák kereszteződése, a Nánásiról és arra jövő autóknak elsőbbsége van, a kerékpárosok a "nem közút"-ról jönnek, csak az autósok jóindulata segíthet nekik abban, hogy a Pók utcára ráhajthassanak!
  2. A Pók utca az átjáróig: hatalmas gépkocsiforgalom mindkét irányba, kerékpáros családok tömege akár egészen pici gyerekekkel kénytelen köztük haladni. A város felé már bejártá a padkát, vissza felé az sincs. KÜLÖN SÁV VAGY ÚT KIJELÖLÉSE AZONNAL SZÜKSÉGES!
  3. Átjáró: ha véletlenül sikerül is a Pók utcán odáig eljutni, és megpróbálni bekanyarodni, folyamatosan szembe forgalommal találkozunk! ÉLETVESZÉLY! Szabályozást igényel! Megfontolandó a gépkocsi forgalom teljes kitiltása erre az időre! (ezt az útvonalat a gépkocsik menekülő útnak használják)
Üdvözlettel: László János Bencze-Kovács Virág

Korábbi levelünk

Az északi vasúti híd felújítása miatt a Pók utcánál szeretnénk kérni, hogy vizsgálják felül a jelenlegi forgalomrendet A Római part kerékpáros megközelítésére déli irányból eddig a Gázgyár utcát használták,a burkolatlan úton haladtak tovább, a vasúti híd alatt visszafordulva lehetett elérni a kis gyalogos hidat, majd szinén földúton, vagy a Nánási úton mentek ki a Római partra. Ez a forgalom hétvégén nagyon jelentős, mivel nagyon sok család megy a Római partra biciklizni, piknikezni, pihenni, játszani.* Mivel a híd felújítás miatt a Gázgyár utca burkolatlan szakasz le van zárva, kerékpárral is muszáj a Pók utcán haladni, ami igen nagy forgalmú a megnövekedett kerékpáros forgalom itt nem tud zavartalanul és balesetveszély nélkül bonyolódni. A Magyar Kerékpárklub javaslata:
  • A Gázgyár utca végénél a vasúti aluljárónál ki kellene tenni a kerékpárosoknak egy tájékoztató táblát, hogy "A hídépítési munkák miatt se gyalogoson se kerékpárral nem lehet átközlekedeni"
  • A Pók utcán az aluljáró előtt 50 méterrel és a Nánási úton a Pók utca előtt 50 méterrel "Kerékpárosok" veszély jelző tábla legyen kitéve
  • A Pók utcán 300 méter hosszon a Nánási út és a vasúti átjáró között ideiglenes kerékpársávot kellene kijelölni (1 méter szélességben mindkét irányban szaggatott vonallal) - így a sok kisgyerekes család is biztonságosan tudna elhaladni az átjáróig (ami az egyirány miatt amúgy is veszélyes) és nem szorítanák le őket az útról. (az átjárónál a balra kanyarodást is lehetne felfestéssel segíteni/jelezni)
Segítségedet előre is köszönjük. Bencze-Kovács Virág okl. építőmérnök műszaki tanácsadó