Facebook Instagram Youtube

Kastélyfejlesztés ért véget Dormándon

2007.09.17
A Tisza-tavat célzó kerékpártúrák kiindulópontjának szánja a Heves megyei Dormánd önkormányzata a községben álló, EU-támogatással felújított Latinovits-kastélyt.A jövőben kerékpárút köti össze az M3-as autópálya Tisza-tavi lehajtójánál található Dormándot és a poroszlói ökocentrumot. Ezenkívül kempinget akarnak kialakítani a kerékpárosok számára a kastélyt körülvevő 11 000 négyzetméteres ősparkban.A 70 millió forint értékű beruházás megvalósításához 60 milliónyi támogatást nyert az 1040 lakosú falu a Nemzeti fejlesztési terv Agrár- és vidékfejlesztési operatív programja keretében. A kormányzati önerőalapból hatmillió forint támogatást kaptak.

A Tisza-tavat célzó kerékpártúrák kiindulópontjának szánja a Heves megyei Dormánd önkormányzata a községben álló, EU-támogatással felújított Latinovits-kastélyt.

A jövőben kerékpárút köti össze az M3-as autópálya Tisza-tavi lehajtójánál található Dormándot és a poroszlói ökocentrumot. Ezenkívül kempinget akarnak kialakítani a kerékpárosok számára a kastélyt körülvevő 11 000 négyzetméteres ősparkban.

A 70 millió forint értékű beruházás megvalósításához 60 milliónyi támogatást nyert az 1040 lakosú falu a Nemzeti fejlesztési terv Agrár- és vidékfejlesztési operatív programja keretében.
A kormányzati önerőalapból hatmillió forint támogatást kaptak.