Facebook Instagram Youtube

Hírek

Sikeres részvétel a Duna menti kerékpáros konferencián
Véget ért az első Duna menti kerékpárturisztikai konferencia. Hazánkat a Magyar Turizmus Zrt. részéről Kleininger Pál, az MK részéről pedig Ács Péter képviselte. A konferencia során hasznos információkat és tapasztalatokat gyűjtöttünk a németországi és ausztriai kerékpáros turizmus legfrissebb mutatószámairól, a kerékpárutak fejlesztéséről, minőségi követelményeiről, valamint a többi Duna menti országban zajló fejlesztésekről. Mind a hazai EuroVelo fejlesztésekkel kapcsolatos, mind a Hunbike rendszert ismertető előadásunk nagy érdeklődés mellett zajlott, és pozitív visszhangot hagyott maga után. Megbizonyosodhattunk arról is, hogy fejlesztéseink jó úton haladnak.
2007.10.29 |  zaqrack
Kerékpáros - autós konfliktusok
Piroson áttekerő, autók közt cikázó biciklisek, a bringásokat kicentiző busz- és taxisofőrök, kerékpárosokra rányitott ajtók, dühös gyalogosok, dudálás és kiabálás - így dúl a háború Budapest utcáin. Az [origo] tapasztalatai szerint azonban a közlekedési konfliktusokat nem elsősorban a közlekedők okozzák: ők is csak áldozatai a rosszul tervezett és megépített infrastruktúrának és az elavult szabályoknak. A cikk egy kitűnő videót is tartalmaz!Tovább az [origo] cikkére.
2007.09.20 |  zaqrack
Kerékpáros közlekedési tanácsok
A KRESZ betartása néha veszélyes is lehet, jobbról előzni és villamossínen tekerni méginkább, a magára valamit is adó biciklis pedig nem megy olyan kerékpárúton, amit járdán jelöltek ki. Az [origo] a Critical Mass alkalmából összegyűjtött néhány hasznos tanácsot, amivel a biciklisek maguk és mások számára is biztonságosabbá tehetik a városi közlekedést. A cikk egy kitűnő videót is tartalmaz!Tovább az [origo] cikkére.
2007.09.20 |  zaqrack
Kerékpárral múzeumba
A nyíregyházi székhelyű Zöld Kerék Alapítvány, a Jósa András Múzeum és a Dunán inneni megyék múzeumi programszervezőinek hálózata (TIMPNET Műhely) a muzeális közgyűjtemények, a helyi érték- és örökségpontok felfedezése s megbecsülése érdekében pályázatot hirdetett, melynek egyik része a Kerékpáros-barát Múzeum cím elnyerését teszi lehetővé.
2007.09.17 |  zaqrack
Bécs-Budapest között térkép segíti a kerekezőket
A Magyar Turizmus Zrt. együttműködésével Bécs-Budapest kerékpáros térképet jelentetett meg a Bikeline cég. A kiadvány részletesen mutatja be a Duna-menti településeket térképpel, leírással, szállásjegyzékkel és további fontos információkkal.
2007.09.17 |  zaqrack
Bővítették a turisztikai célú kerékpárút nyomvonalak körét
Magyarországon 2000 km hosszú kerékpárút hálózat található, de ezek a közelmúltig összefüggő hálózatba nem kapcsolódtak, műszaki színvonaluk pedig messze elmaradt az európai normáktól. Ezen a problémán segít az immár egész országra kiterjedő kerékpárúthálózat-fejlesztési program.
2007.09.17 |  zaqrack