Facebook Instagram Youtube

Kerékpár és szonda

2006.12.13
Forrás: Zugügyvéd A Zugügyvéd csak azért teszi ki a következő, látszólag nyilvánvalóan egyértelmű esetet, mert úgy látszik, sokak számára mégsem egyértelmű. Az ittas kerékpározás igenis szankcionálható, még ha nem is teszik ezt túl gyakran."Kedves Zugügyvéd!Én néhány Mosonmagyaróváron történt eset kapcsán szeretném a véleményedet kérni.

Forrás: Zugügyvéd

A Zugügyvéd csak azért teszi ki a következő, látszólag nyilvánvalóan egyértelmű esetet, mert úgy látszik, sokak számára mégsem egyértelmű. Az ittas kerékpározás igenis szankcionálható, még ha nem is teszik ezt túl gyakran.

"Kedves Zugügyvéd!

Én néhány Mosonmagyaróváron történt eset kapcsán szeretném a véleményedet kérni.

A történet minden szombaton a következő: A helyi yard jeles képviselői a város egyik legforgalmasabb szórakozóhelyei körül állnak (ami akár örvendetes is lehetne hiszen fokozzák a biztonságot...) és az ittas biciklisekre lesnek. Akit egy-két sör után elkapnak, hogy nem tolja a bicikliét azt megszondáztatják és helyszíni bírságra kötelezik.

A kérdésem a következő: Van jogalapjuk arra, hogy egy nem engedélyköteles jármű vezetése közbe egy sétálóutcán (ahol van bicikliforgalom csak autós nem) ittas biciklizés vétsége miatt megbüntessenek?

Lehet rá esetleg valami agyament helyi, városi rendelet, amire hivatkoznak?

Szerintem nevetséges az eljárás (főleg mivel kisalföldi városról van szó a biciklizésnek nagy hagyományai vannak), de ameddig nem járok utána a jogszabályi hattérnek, addig nyilván nem akasztom össze a bajszomat velük.

Válaszodat előre is köszönöm: Vera"

Érdemes beleolvasni a hozzászólásokba is (főszerk.).