Facebook Instagram Youtube

Kerés-Páros-Város - szabadtéri fotókiállítás szeptember 21-től

2007.09.14
A 90'-es évek végén indult zöldmozgalmak a városi kerékpározást, a zöldenergia térhódítását, az élhetőbb környezet és a felelősen fenntartható társadalom megvalósítását tűzték a zászlajukra. Némelyikük lelkes aktivistáik közreműködésével, mára jelentős civil mozgalommá nőtte ki magát, amely eseményein országszerte több tízezer embert képes mozgósítani. 2007 szeptemberében egymást követően számos, a városi kerékpározást népszerűsítő program lesz Budapesten. Lesz a már megszokott Critical Mass tömeges kerékpáros felvonulás, amelyen idén tavasszal ötvenezer ember vett részt, és amelyre ősszel számos biciklistát várnak Nyugat-Európából is.

A 90'-es évek végén indult zöldmozgalmak a városi kerékpározást, a zöldenergia térhódítását, az élhetőbb környezet és a felelősen fenntartható társadalom megvalósítását tűzték a zászlajukra. Némelyikük lelkes aktivistáik közreműködésével, mára jelentős civil mozgalommá nőtte ki magát, amely eseményein országszerte több tízezer embert képes mozgósítani. 2007 szeptemberében egymást követően számos, a városi kerékpározást népszerűsítő program lesz Budapesten.

Lesz a már megszokott Critical Mass tömeges kerékpáros felvonulás, amelyen idén tavasszal ötvenezer ember vett részt, és amelyre ősszel számos biciklistát várnak Nyugat-Európából is.

A My City fesztiválsorozat keretében ez időszakban „Amsterdam-ahol kiemelt szerepe van a városi kerékpározásnak” - mutatkozik be az A38 Hajón. Ekkor rendezik meg az Európai Mobilitási Hét című programsorozatot is-számos európai nagyváros mellett - Budapesten. Kiemelt eseménye, az Autómentes Nap lesz. Az őszi eseménysorozat szervezői és szereplői minden törvényes eszközt fel kívánnak használni ahhoz, hogy az emberek figyelmét a környezettudatosság fontosságára, eszközeire irányítsák.

A Kerék-Páros-Város szabadtéri, nyilvános fotókiállítás különféle nézőpontokat és programokat felsorakoztató rendezvénysorozat egyik állomásaként kulturális - művészeti szempontból dolgozza fel a városi kerékpározás tematikáját. Hogyan használták a biciklit különféle kultúrákban? Vajon a városi kerékpározás életforma? Milyen lenyomatai vannak a magyar kultúrában a kerékpározásnak? Mi minden kapcsolódhat a városi kerékpározáshoz? A 24 db fekete-fehér képet 125 cm x 85 cm méretben szabadtéren állítják ki a Tranzit Art Caféban. A kiállítás megnyitója, 2007 Szeptember 21-én, pénteken, egyben a városi kerékpározást népszerűsítő eseménysorozat első állomása lesz.

Letölthető a kiállítás plakátja.