Facebook Instagram Youtube

Megjelölik a kerékpárokat a tiszakécskei gyerekek

grg
2007.05.06
Forrás: hirado.hu Sorszámokat ütnek a biciklikbe a tiszakécskei gyerekek a rendőrséggel együttműködve, mert már elegük lett abból, hogy az ellopott és megkerült biciklikről nem tudja senki megmondani, kié volt. A legtöbb ellopott kerékpárt a tolvajok azonnal átfestik, átszerelik, és ha nincs benne sorszám, hiába találja meg a rendőrség, nem tudják kinek visszaadni.A 12 ezres Tiszakécskén majd mindenkinek van biciklije. Hetente tucatnyit lopnak el közülük, amelyeket átfestenek és a piacokon kínálják olcsó pénzért vagy éppen maga a tolvaj teker vele a városban.A rendőrségi tárolóban tucatnyi lopott, de megkerült biciklit őriznek. Már régen visszaadták volna tulajdonosuknak, de nem tudják, kitől lophatták el azokat. Van, amelyiket többször is átfestettek a tolvajok, ezért senki nem ismert rá.Amikor bejön a sértett és megteszi a feljelentést, nagyon sok esetben azt tapasztaljuk, hogy a kerékpár színén és talán még a típusán kívül más adattal nem tud szolgálni. Nincsenek meg a kerékpárvásárlás során kapott iratai, így gyakorlatilag semmit sem tud a biciklijéről, amiből beazonosíthatnánk - mondta a Független Hírügynökségnek Lázár Csaba főhadnagy, a Tiszakécskei Rendőrkapitányság előadója.Ebből lett elegük a helyi iskolásoknak, és mert a legtöbb biciklit tőlük lopják. A rendőrökkel közösen ezért kitalálták, hogy saját kódot ütnek a biciklikbe és erről igazolást kap a tulajdonos. A lopást így sem tudják elkerülni, de ha előkerül a kerékpár, rögtön lehet tudni, hogy kitől vitték el.A sorszámozó akcióban már többszáz biciklit jelöltek meg a gyerekek. Amióta híre ment a városban, hogy az iskola udvarán megjelölik a kerékpárokat, egy-egy sorszámért még a felnőttek is beállnak a sorba.

Forrás: hirado.hu

Sorszámokat ütnek a biciklikbe a tiszakécskei gyerekek a rendőrséggel együttműködve, mert már elegük lett abból, hogy az ellopott és megkerült biciklikről nem tudja senki megmondani, kié volt. A legtöbb ellopott kerékpárt a tolvajok azonnal átfestik, átszerelik, és ha nincs benne sorszám, hiába találja meg a rendőrség, nem tudják kinek visszaadni.

A 12 ezres Tiszakécskén majd mindenkinek van biciklije. Hetente tucatnyit lopnak el közülük, amelyeket átfestenek és a piacokon kínálják olcsó pénzért vagy éppen maga a tolvaj teker vele a városban.

A rendőrségi tárolóban tucatnyi lopott, de megkerült biciklit őriznek. Már régen visszaadták volna tulajdonosuknak, de nem tudják, kitől lophatták el azokat. Van, amelyiket többször is átfestettek a tolvajok, ezért senki nem ismert rá.

Amikor bejön a sértett és megteszi a feljelentést, nagyon sok esetben azt tapasztaljuk, hogy a kerékpár színén és talán még a típusán kívül más adattal nem tud szolgálni. Nincsenek meg a kerékpárvásárlás során kapott iratai, így gyakorlatilag semmit sem tud a biciklijéről, amiből beazonosíthatnánk - mondta a Független Hírügynökségnek Lázár Csaba főhadnagy, a Tiszakécskei Rendőrkapitányság előadója.

Ebből lett elegük a helyi iskolásoknak, és mert a legtöbb biciklit tőlük lopják. A rendőrökkel közösen ezért kitalálták, hogy saját kódot ütnek a biciklikbe és erről igazolást kap a tulajdonos. A lopást így sem tudják elkerülni, de ha előkerül a kerékpár, rögtön lehet tudni, hogy kitől vitték el.

A sorszámozó akcióban már többszáz biciklit jelöltek meg a gyerekek. Amióta híre ment a városban, hogy az iskola udvarán megjelölik a kerékpárokat, egy-egy sorszámért még a felnőttek is beállnak a sorba.