Facebook Instagram Youtube

Minimal Mass volt Szegeden. (Szeged bekapcs!)

2006.11.24
2006. október 28-án ismét nyeregbe szálltunk!

2006. október 28-án ismét nyeregbe szálltunk!

  • A városvezetés felelőtlen döntései ellen
  • A belvárosi forgalom radikális csökkentéséért
  • A kerékpárutak jobb állapotáért
  • A légszennyezés csökkentéséért
  • A kerékpáros közlekedés népszerűsítéséért
  • Egy élhetőbb Szegedért

Alig telt el egy hónap szeptemberi demonstrációnk óta és mi ismét nyeregbe szálltunk.
2006. október 28-án szombaton a Dóm téren, „minimal MASS” névvel családi programot szerveztünk, melyen felhívtuk a kerékpárosok figyelmét is a világítás, a „látni és látszani” szabály fontosságára. A családias hangulatú eseményen, a témához jól kapcsolható, és a közelgő Halloween-re is jellemző kellékeket, töklámpákat készítettünk. A felvonuláson, mely 6,8 km-en vezet a városon keresztül, 64-en tekertünk végig.

Program:15:00-tól kezdtünk. A zenés gyülekező alatt a hiányosan felszerelt kerékpárokra világítást szereltettünk, valamint a kisebb hibákat javították ki a jelen lévő Bike Szaki kerékpár szerviz szakemberei.Töklámpák készítéséhez 30-40 méretes tök állt a rendelkezésünkre.Zsűri értékelte az elkészült műveket, majd a legjobbakat szegedi Critical Mass pólóval jutalmazta. Volt KRESZ-TOTÓ is kicsiknek és nagyoknak. Utóbbiak számára sokszor meglepő hiányosságokat tárt fel.
17 órakor, őszi szürkületben indultunk utunkra. A demonstráció útvonala keresztül haladt a belváros számos pontján:

Eötvös Utca - Árpád tér - Dugonics tér - Lófara - Feketesas utca - Nagy Jenõ utca - Széchenyi tér - Híd utca - Belvárosi híd - Népkert sor - Temesvári körút - Székely sor – a Belvárosi hidat kis időre lezárva, emeltük egyszerre magasba a kerekeket - Stefánia - Rakpart - Korányi fasor – Tisza Lajos körút , majd Aradi Vértanúk tere után, a töklámpákkal kivilágított Dóm tér értünk vissza.
Térkép

Ígéretünkhöz híven, Tök jó buli volt!