Facebook Instagram Youtube

Reisz András

2008.09.01
1. Mit szeret a legjobban a kerékpározásban?A szabad (és persze jó, ha tiszta) levegőn végzett fizikai megerőltetést. Szeretek gyorsan bringázni, mániám a sebesség, sajnos emiatt már párszor "megütöttem" magam. Ha otthon, Felvidéken vagyok, napi 60 km-t tekerek. Szeretek gyönyörködni a tájban, kerékpározás közben (városon kívül) az ember a természetet is jobban megismeri. Mivel vonatmániás vagyok, nálam az is szempont, hogy vasút közelében nyargaljak, egy-egy vonat felbukkanása teszi fel a pontot az "i"re.

1. Mit szeret a legjobban a kerékpározásban?

A szabad (és persze jó, ha tiszta) levegőn végzett fizikai megerőltetést. Szeretek gyorsan bringázni, mániám a sebesség, sajnos emiatt már párszor "megütöttem" magam. Ha otthon, Felvidéken vagyok, napi 60 km-t tekerek. Szeretek gyönyörködni a tájban, kerékpározás közben (városon kívül) az ember a természetet is jobban megismeri. Mivel vonatmániás vagyok, nálam az is szempont, hogy vasút közelében nyargaljak, egy-egy vonat felbukkanása teszi fel a pontot az "i"re.

2. Miről váltott és minek a hatására?

Nem váltottam, mert se autóm, se jogsim. Igen, van még egy-két olyan tv-s közszereplő, akinek nem olyan életbevágóan fontos. Na persze nem is tudnám használni, mert manapság a mit ér a jogosítvány és a jó vezetői habitus, ha körülöttem nem egyszer idegrendszeri és magamutogatási problémával küzdő élőlények koreografálnak.

3. Megváltozott valami az életében, amióta biciklizik?

Inkább azt mondanám, hogy akkor megváltozna, ha nem biciklizhetnék. Már másfél éve nem volt szervizelve a bringám, mert egy napig nem tudok tőle megválni. Most várom a rossz időt, majd akkor elviszem, addig iramban tartom.

4. Mit üzen a még nem kerékpározóknak?

Azt semmiképpen, hogy ez a legjobb sport, meg enélkül nem lehet élni és azt sem, hogy ha nem kerékpároznak, akkor rosszakarói lesznek a környezetnek. Egyszerűen annyit üzennék nekik, hogy nekem fantasztikus élményt és erőnlétet nyújt, úgyhogy ha mást nem, legalább próbálják ki, megéri!!