Facebook Instagram Youtube

Sok Önkormányzat pályázik kerékpárút építésre

2007.07.24
Lassan lezajlik a GKM által kiírt kerékpárút-építési pályázat második fordulója. Miután a pályázatban előírás volt, hogy a pályázóknak ki kell kérni országos hatáskörű civil szakmai szervezet véleményét, nagyon sok tervet ismertünk meg.46 önkormányzat (települések, kistérségek) keresett meg bennünket! Miután feltehetően más szervezeteket is felkértek véleményezésre (pl. Bringaút egyesület), ez a szám nem is az összes pályázó! Ez azt mutatja, hogy óriási az igény (végre) arra, hogy kerékpárutak épüljenek. És az ország minden pontjáról: Hegyeshalomtól Sátoraljaújhelyig, kisközség és nagyváros egyaránt.

Lassan lezajlik a GKM által kiírt kerékpárút-építési pályázat második fordulója. Miután a pályázatban előírás volt, hogy a pályázóknak ki kell kérni országos hatáskörű civil szakmai szervezet véleményét, nagyon sok tervet ismertünk meg.

46 önkormányzat (települések, kistérségek) keresett meg bennünket! Miután feltehetően más szervezeteket is felkértek véleményezésre (pl. Bringaút egyesület), ez a szám nem is az összes pályázó! Ez azt mutatja, hogy óriási az igény (végre) arra, hogy kerékpárutak épüljenek. És az ország minden pontjáról: Hegyeshalomtól Sátoraljaújhelyig, kisközség és nagyváros egyaránt.

A tervek szerencsére általában általunk is támogathatóak voltak. Ennek egyik fontos oka, hogy a kiíró (GKM) két fontos dolgot előírt: kötelezően alkalmazni kell a - többek között általunk is készített - új kerékpárút-építési szabályzatot, és, hogy a civileket már a tervezésbe is előnyös bevonni. Ez rendszeresen megtörténik, vannak olyan önkormányzatok már sokan, akik a tervezés elejétől kérik tanácsainkat.

Ezt a meglehetősen nagy munkát szervezetünk csak azért tudta/tudja teljesíteni, mert sikerült egy remek csapatot toborozni szakemberekből (közlekedési munkacsorort). Ők nézik át a terveket, készítenek javaslatokat pl a Kiskörúthoz, készítenek állásfoglalásokat, stb. KÖSZÖNET NEKIK ezért.