Facebook Instagram Youtube

Szellembicikli emlékeztet a halálra gázolt kerékpárosra

A budapesti kerékpárosok vasárnapra csendes demonstrációt szerveztek, amelynek célja nem csupán az, hogy emlékezzenek a teherautó által elgázolt biciklistára. Arra is felhívnák a figyelmet, hogy a balesetért a kerékpárút is felelős. A kerékpársáv biztonságosabb. Forrás/Tovább: Index A Magyar Kerékpárosklub álláspontja szerint szemléletváltásra van szükség a közlekedési infrastruktúra tervezésében. Szervezetünk többek között azért is dolgozik, hogy a kerékpáros közlekedés létesítményeit integrálják minden közlekedési fejlesztésbe. Amennyiben a közlekedési fejlesztéseket kerékpárosbarát módon végeznék, nem alakulnának ki olyan kényszermegoldások, mint a Budapesten elterjedt, a járdán utólag, felfestéssel kialakított gyalog- és kerékpárutak.

A budapesti kerékpárosok vasárnapra csendes demonstrációt szerveztek, amelynek célja nem csupán az, hogy emlékezzenek a teherautó által elgázolt biciklistára. Arra is felhívnák a figyelmet, hogy a balesetért a kerékpárút is felelős. A kerékpársáv biztonságosabb.

Forrás/Tovább: Index

A Magyar Kerékpárosklub álláspontja szerint szemléletváltásra van szükség a közlekedési infrastruktúra tervezésében. Szervezetünk többek között azért is dolgozik, hogy a kerékpáros közlekedés létesítményeit integrálják minden közlekedési fejlesztésbe. Amennyiben a közlekedési fejlesztéseket kerékpárosbarát módon végeznék, nem alakulnának ki olyan kényszermegoldások, mint a Budapesten elterjedt, a járdán utólag, felfestéssel kialakított gyalog- és kerékpárutak.