Facebook Instagram Youtube

TEEN2 munkacsoport találkozó

2008.05.23
2008. május 21-én került sor a TEEN2 program munkacsoport megbeszélésére a GKM-ben. A megbeszélésre a program vezetője, a NIOK Alapítvány azokat a civil szervezeteket hívta meg, akik tapasztalattal rendelkeznek a társadalmi egyeztetési eljárások területén. Mi a Társadalmi Egyeztetés Eljárási Normarendszere (TEEN2.) c. program?
2008. május 21-én került sor a TEEN2 program munkacsoport megbeszélésére a GKM-ben. A megbeszélésre a program vezetője, a NIOK Alapítvány azokat a civil szervezeteket hívta meg, akik tapasztalattal rendelkeznek a társadalmi egyeztetési eljárások területén.

Mi a Társadalmi Egyeztetés Eljárási Normarendszere (TEEN2.) c. program?

"A program célja, hogy a TEEN program folytatásaként jogi ajánlásokat fogalmazzunk meg, valamint ágazati szintű társadalmi egyeztetéseket mérjünk fel és támogatjuk kialakításukat. A program fő eleme a NIOK és partnerei által kidolgozott ajánlás rendszerre építve három ágazatban szakértői munkacsoportok és nyílt viták megszervezése, melyekben az együttműködés konszenzusos formái kerülnek kidolgozására, a jelenlegi helyzetnek, továbbá az együttműködésben részt venni szándékozó partnerek elvárásainak megfelelően." [osszefogas.nonprofit.hu]

Eredmények

A munkacsoport megbeszélésen Kobrizsa Ádám képviselte az MK-t. A 3 órás intenzív eszmecserén kiemelt témaként szerepeltek:az állami illetve a civil szektor szerepe, feladatai és eszközrendszere, az eljárásrendek átláthatósága, a társadalombevonás stratégiája és célrendszere. A munkacsoport megbeszélésen a közös véleményeket ajánlások formájában rendezi össze a NIOK. A program és azok eredményei nagyon hasznosak az MK számára, mert az ajánlásokat figyelembe véve növelni tudja a kerékpáros érdekérvényesítés hatékonyságát. A Kerékpárosklub a program segítségével szeretné például a KRESZ jogszabály módosításának folyamatát, a társadalmi egyeztetési eljárás jelenlegi gyakorlatát a példán keresztül bemutatni. Célunk, hogy az államigazgatás szereplőivel is hatékonyan tudjunk szakmailag együttműködni, ezáltal pl. a KRESZ jogszabálya is kerékpárosbaráttá váljon.