Facebook Instagram Youtube

Tekerj velünk Csongorért! - jótékonységi túra a Velencei-tó körül

Tekerj velünk Csongorért! - jótékonységi túra a Velencei-tó körül
2015.09.03
A Fejér Megyei Hírlap 2011 óta szervezi meg nyárzáró-őszindító családi bringatúráját a Velencei-tó körül.

A Fejér Megyei Hírlap 2011 óta szervezi meg nyárzáró-őszindító családi bringatúráját a Velencei-tó körül. A népszerű rendezvény eddig a nevezetességek felkeresése és egy kellemes családi túra volt, egy kis műsorral és sok hasznos szolgáltatással, a balesetmentes közlekedés, a mozgás és egészséges életmód népszerűsítése céljával. Idén jótékony céllal hirdették meg a túrát: egy súlyos idegrendszeri betegséggel küzdő ötéves kisfiú, Szomor Csongor mielőbbi gyógyulása érdekében. (Bővebben: itt és itt.)

Szintén idei újdonság, hogy a Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár és Térsége Területi Szervezete társrendezőként vesz részt a jótékonysági túra szervezésében. Mi fogjuk üzemeltetni az MK mobil bringatárolóját, azon kívül itt fogjuk bemutatni az „Összetekerünk” turisztikai projekt kiválasztott útvonalát.

A program:

Ingyenes regisztráció Velencén, a Velence Korzón. Indulás a kerékpárúton szeptember 5-én, 9.30-tól 12.00-ig. Lehet előre is regisztrálni itt. Útvonal: az óramutató járása szerint. Bélyegzőpontok: starthely, Gárdony, Sport Beach; Gárdonyi Emlékház; KEMPP (azaz Katonai Emlékpark Pákozd); Velence Korzó

Pódiumbeszélgetések, sportbemutatók 10.15-14.30-ig

Licit Csongor javára a Fehérvár Szépe döntőseivel

15.30 „Összetekerünk” turisztikai projekt – a fehérvári túraútvonal első nyilvános bemutatása

16.45 Korda György és Balázs Klári koncertje

17.30 Sorsolás, majd zárás.

Aki nem akar biciklizni, csak elkíséri a családot, annak sem kell unatkoznia: grillverseny és strandfoci bajnokságot hirdet a Kavics SPA Klub & Hotel, értékes díjakkal (részletek). 

Szóval, remek társaságban remek program, ahová várunk minden kerékpározni szeretőt!

Facebook: https://www.facebook.com/events/747090915413817/

Kapcsolódó hírek

Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Virtuális Bebiciklizés: Videós és térképes tanácsok a forgalomban kerékpározáshoz

A járványügyi lezárások miatt nem tudtuk megtartani tervezett Bebiciklizés oktatóprogramjainkat, viszont videós és térképes verziókat készítettünk, amelyek segítségével otthon is megnézheted, hogyan kell a különböző közlekedési helyzetekben kerékpározni. Virtuális oktatópályánk általános helyzeteket mutat be, de Óbudán, Szegeden és Székesfehérváron is megmutatunk több útvonalat. A bemutatott szituációk bárhol ismerősek lehetnek, így más településeken is hasznosak.

2021.06.08 |  aron
Forgalomcsillapított, bringa- és gyalogosbarát utcák és mikromobilitás Brüsszelben

Ősszel Brüsszelben jártunk egy konferencián. Természetesen megnéztük a várost biciklis, gyalogos, tömegközlekedési, rolleres és autós szemszögből is. Bár a belga fővárost szuperszéles autóutak, hosszú alagutak és bonyolult önkormányzati rendszer darabolja fel, mégis példát vehetnénk a forgalomcsillapítás és fenntartható közlekedési módok irányában tett lépésekért.

2020.02.20 |  aron