Facebook Instagram Youtube

Új mérnök munkatársat keresünk a Közlekedési Munkacsoportunk élére!

Új mérnök munkatársat keresünk a Közlekedési Munkacsoportunk élére!
2021.03.17
Eddigi mérnök munkatársunk, Berta máshol folytatja a kerékpáros fejlődésért végzett munkáját. Keressük azt a jelentkezőt, aki szakmai munkájával örömmel, sok ambícióval, proaktívan dolgozna a bringázható Magyarországért. Kérjük, hívjátok fel erre a környezetetekben mozgó bringás szívű mérnökök figyelmét!

Az alkalmas jelölt nem csak munkahelynek, hanem szívügyének és szakmai kihívásnak tekinti ezt a munkát és hosszabb távra érkezik. Egy pályáját tudatosan építő jelentkező pár év alatt olyan tapasztalatra, szakmai kapcsolatrendszerre tehet szert nálunk, amit máshol évtizedek alatt is lehetetlen megszereznie.

Tavalyi munkánk rövid összefoglalóját itt találod, korábbi munkánkról itt olvashatsz bővebben.

A Kerékpárosklub mérnöke kiválóan megismerheti az érintett minisztériumok, hivatalok, önkormányzati szereplők, állami szakintézmények működését, döntéshozatali mechanizmusait. Szakmai és politikai döntéshozókkal, jogszabályalkotókkal, főépítészekkel, mérnökirodákkal tárgyalhat, felhasználhatja munkájához a Kerékpárosklub teljes hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerét, sőt a klub képviseletében könnyen tovább is fejlesztheti azokat. Bizonyos korlátok között szabadon vehet fel ügyeket a feladatai közé, nem utasításokat végrehajtó robot munkakört kínálunk. A Kerékpárosklub közlekedésszakmai vezetőjeként rajtad múlhat, hol és milyen fejlesztésekért dolgozzon a klub és ebben segítségedre lehetnek szakértőkből álló munkacsoportunk tagjai, a területi szervezeteinkben dolgozó helyi önkéntesek és kommunikációs erőforrásaink. Referencialistád és büszkeségtablód egyszerre nőhet, ahogy szerte az országban és városokban újabb kerékpárosbarát átalakításoknál "öntheted aszfaltba" a névjegyedet.

Persze mindezek olyan jelentkezőnek értékesek és válnak szinte korlátlan lehetőséggé, akinek víziója egy olyan Magyarország, ahol azok is kerékpározhatnak, akik még csak szeretnének és könnyebben tekerhetnek, akik már így közlekednek. Olyan embert keresünk, aki a kerékpározás fejlesztésére nem pusztán mérnöki feladatként tekint, hanem szakpolitikai, urbanisztikai, sőt társadalmi szempontokat is szem előtt tart, és a Klubhoz tartozó szakmai és lakossági közösségek fejlesztésével erőforrásait is meg tudja sokszorozni.

Ha te ilyen vagy, akkor jelentkezz, mert neked ez a nagy lehetőség. Ha pedig ismered az ideális jelöltünket, azonnal értesítsd!

A munkáról

A Magyar Kerékpárosklub kerékpárforgalmi létesítmények, hálózatok fejlesztésével, jogszabályi, szakpolitikai környezet alakításával, a lakossági, tagsági vélemények és érdekek összefogásával és képviseletével foglalkozó mérnököt keres, aki tervezőmérnökökkel, önkormányzatokkal, hivatalokkal és kormányzati szervekkel történő egyeztetéseken, valamint szakmai fórumokon is képviseli a szervezetet.

Feladatai többek között:

  1. A kerékpározásbarát környezet fejlesztését érintő kérdésekben tervezési szempontok, a Magyar Kerékpárosklub közlekedési munkacsoportjának véleménye, nemzetközi szakirodalom és példák, valamint a magyar műszaki előírások figyelembevételével összeállítja és folyamatosan fejleszti a klub egységes koncepcióját, az egyeztetéseken ezt képviseli. Szakmai publikációkat készít, vagy készítésében részt vesz.
  2. Együttműködik a hálózatfejlesztési stratégiák, tervezési útmutatók és javaslatok kidolgozásában, pályázatok véleményezésében azon projektek esetén, melyekre a Magyar Kerékpárosklub megbízást kap.
  3. Önkormányzatok, tervező irodák és hatóságok számára tájékoztatást ad a Magyar Kerékpárosklub célkitűzéseiről és javaslatairól, illetve szakmai fórumokat szervez a Magyar Kerékpárosklub vezetésével egyeztetett módon.
  4. Az egyeztetésekről, javaslatokról - a kommunikációért felelős munkatárssal együttműködve - írásos beszámolót készít a Magyar Kerékpárosklub internetes felületeire. A munkája során keletkező szakmai anyagokat strukturált módon archiválja.
  5. Koordinálja a Magyar Kerékpárosklub közlekedési munkacsoportjának munkáját.
  6. Elősegíti a Magyar Kerékpárosklub területi szervezetein keresztül a helyi lakosok, aktivisták bevonását, helyismeretük felhasználását. Szakmai ügyekben tanácsadást, felvilágosítást nyújt a klub területi szervezetei részére.
  7. A Magyar Kerékpárosklub egyetemi, hazai- és nemzetközi szakmai kapcsolatrendszerének ápolása és fejlesztése.
  8. Szabad időszakokban részvétel a Magyar Kerékpárosklub kerékpározást népszerűsítő és terjesztő kampányaiban és munkáiban.

A munkaidő heti 40 órás.

Elvárások

  • szakirányú végzettség
  • angol középfokú nyelvtudás
  • MS Office, AutoCAD vagy ArchiCAD ismerete
  • közösségszervezői affinitás
  • önálló munkaszervezés képessége

Előnyt jelent

  • tervezési gyakorlat kerékpárforgalmi létesítmények területén
  • civil szervezeti tapasztalat
  • erős vízió a Klub stratégiai célkitűzéseinek eléréséhez
  • jó prezentációs skill
  • Asana, Slack, Miro és hasonló újabb eszközök ismerete
  • német nyelvtudás

Jelentkezés:

Jelentkezési határidő: 2021. március 28. 24:00

A korábban jelentkező pályázókkal megkezdjük az interjúzást 22-én.

Fényképes szakmai önéletrajzodat és maximum 1 oldal terjedelmű motivációs leveledet a molnar.berta [kukac] kerekparosklub [pont] hu email címre várjuk, fizetési igény megadásával.


Az álláshirdetés itt letölthető.


Köszönettel,

Kürti Gábor (Kükü)

A Magyar Kerékpárosklub elnöke 




A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy minél többen, minél kényelmesebben kerékpározhassanak.
Támogasd munkánkat adód 1%-ával!
 



Tetszett a cikk? Maradjunk kapcsolatban!

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

  • Add nekünk adód 1%-át! Adószámunk: 18245402-2-43. További infók az 1%-ról itt.
  • Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod. Helyi szervezetekhez csatlakozhatsz és rengeteg szolgáltatás, kedvezmény, biztosítás is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide!
  • Támogass adománnyal! Bankszámlaszámunk itt érhető el.
  • Vásárolj pólót, ajándékot! Webshopunk itt érhető el.

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!

Kapcsolódó hírek

Új munkatársát keresi a Kerékpárosklub

Sok, a Kerékpárosklubbal töltött év után Varga Andi munkatársunk elköltözik Budapestről. Ezért a Magyar Kerékpárosklub - a legnagyobb hazai kerékpáros érdekvédelmi civil szervezet - munkatársat keres.

2018.06.19 |  aron
A BME-n adtunk elő arról, mit tanulhatunk a szabálytalan kerékpározóktól

Lehetőségünk nyílt előadást tartani a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a Közúti pályák tantárgy keretében márciusban és májusban.

2018.06.06 |  aron
Mérnököt keres a Kerékpárosklub!

Kérünk hívjátok fel erre a környezetetekben mozgó bringás szívű mérnökök figyelmét!

2016.09.14 |  aron