Facebook Instagram Youtube

Végre terelés a rakparti kerékpárosoknak

grg
2007.08.12
Rendezvény előkészületei miatt mintegy két hétig részleges forgalomkorlátozás van a budai felső rakparton a Batthyány tér és a Bem tér között. Ennek kapcsán lezárásra került a rakparti sétány és a kerékpárút, az autók pedig egyetlen forgalmi sávon haladhatnak. A korábbi évekkel ellentétben idén végre sikerült figyelembe venni, hogy a kerékpárúton bizony kerékpárosok közlekednek: a lezárás kezdeténél táblák és terelőnyilak jelzik, hogy a kerékpárút helyett a rakpart házak felőli oldalán, a bicikliseknek lekerített parkolósávon kell továbbhaladni.

Rendezvény előkészületei miatt mintegy két hétig részleges forgalomkorlátozás van a budai felső rakparton a Batthyány tér és a Bem tér között. Ennek kapcsán lezárásra került a rakparti sétány és a kerékpárút, az autók pedig egyetlen forgalmi sávon haladhatnak.

A korábbi évekkel ellentétben idén végre sikerült figyelembe venni, hogy a kerékpárúton bizony kerékpárosok közlekednek: a lezárás kezdeténél táblák és terelőnyilak jelzik, hogy a kerékpárút helyett a rakpart házak felőli oldalán, a bicikliseknek lekerített parkolósávon kell továbbhaladni.

A jelenség mindenképpen bíztató, hiszen a nyugati országokban teljesen természetes, hogy kerékpárutak lezárása esetén ugyanúgy gondoskodnak megfelelő terelésről, mint az autós útvonalaknál.

A rakparti megoldáson azért még van mit tökéletesíteni, a Batthyány téren nem igazán sikerült kijelölni, hogy a kerékpárosok a buszfordulón a forgalommal szemben hogyan közlekedjenek és igencsak hiányosak a csomóponti átvezetések, a Csalogány utcánál egyenesen balesetveszélyes. Reméljük, jövőre erre is gondolnak majd.