Facebook Instagram Youtube

Vidd magaddal a bringád a Balatonra idén nyáron!

Vidd magaddal a bringád a Balatonra idén nyáron!
2016.07.25
Cimkék: mav_hirek, MÁV
A nyári szezonban (2016. VI. 18-tól VIII. 28-ig) még inkább megéri a Balaton partra utazóknak magukkal vinni biciklijüket.

BALATON-PART

A nyári szezonban (2016. VI. 18-tól VIII. 28-ig) még inkább megéri a Balaton partra utazóknak magukkal vinni biciklijüket.

DÉL-BALATON PART

Ha bringával utazik, válassza a Budapest és Nagykanizsa között közlekedő Déli->parti sebesvonatokat, melyekben nagy befogadóképességű (legalább 28 db kerékpárhely) kerékpárszállító kocsi vehető igénybe. A vonatok a Balaton partján minden állomáson és megállóhelyen megállnak, ezáltal a déli part valamennyi üdülőhelye elérhető. Az utazáshoz menetjegyre, gyorsvonati pótjegyre és kerékpárjegyre / Balaton túrajegyre van szükség.

A Balaton déli partján kétóránként közlekedő Balaton Expressz vonatokon, amelyek csak a forgalmasabb állomásokon és megállóhelyeken állnak meg, 24 db kerékpár szállítható. Az utazáshoz menetjegyre, helyjegyre, kerékpárjegyre / Balaton túrajegyre illetve díjmentes kerékpár helyjegyre van szükség.

Szombaton és vasárnap a Balaton felé a reggeli és a délelőtti órákban, Budapest felé délután és este közlekedő Siófoki FLIRT és Keszthelyi FLIRT motorvonatokon korlátozott számban (12 db) szállítható kerékpár. Az utazáshoz menetjegyre, gyorsvonati pótjegyre és kerékpárjegyre / Balaton túrajegyre van szükség. A Siófoki FLIRT vonatok 7:00, 9:00 és 11:00-kor indulnak Budapest-Déliből a Balatonszentgyörgyre, visszaútban 16:59, 18:59 és 20:59-kor érkeznek a Délibe. A Keszthelyi FLIRT vonatok Budapestről 8:35-kor, és 16:35-kor indulnak Keszthelyre, visszaútban 15:34-kor és 22:34-kor érkeznek Budapest-Délibe.

KÖZVETLEN VONATOK AZ ORSZÁG TÖBB PONTJÁRÓL A DÉLI PARTRA

A Kaposvárról Fonyódon át Tapolcára illetve Balatonszemesre 8 db, a Szolnokról szombaton és vasárnap Fonyódra közlekedő vonatban 5 db kerékpár elhelyezése biztosított. Szombathelyről Keszthelyen és Fonyódon át Kaposvárra 40 db kerékpár szállítható.

A Miskolcról Siófokon át Keszthelyre közlekedő EZÜSTPART Expresszen és a Záhonyból Nyíregyházán, Debrecenen és Szolnokon át Keszthelyre közlekedő ARANYPART Expresszen pedig 24 db kerékpár. Az utazáshoz menetjegyre, helyjegyre, kerékpárjegyre / Balaton túrajegyre illetve díjmentes kerékpár helyjegyre van szükség.

A Szegedről Kecskemét és Kiskunfélegyháza érintésével Keszthelyre közlekedő ARANYHÍD Expresszen 16 db kerékpár helyezhető el. A Győr és Keszthely között közlekedő közvetlen vonaton 4 db kerékpár szállítható.

ÉSZAK-BALATON PART

Válassza a Budapest és Tapolca között kétóránként közlekedő Kék Hullám sebesvonatokat, melyek mindegyikén legalább 16 db kerékpár szállítható, a kerékpárszállító kocsiban. A vonat Balatonfüredtől minden állomáson és megállóhelyen megáll. Az utazáshoz menetjegyre, gyorsvonati pótjegyre és kerékpárjegyre / Balaton túrajegyre van szükség.

Budapest és Balatonfüred között Katica sebesvonatok közlekednek. Hétvégén a Balatonra 6:40 és 18:40 között, Balatonfüredről 9:11 és 21:11 között kétóránként indulnak. Munkanapokon napi 4 Katica közlekedik irányonként. A vonaton kerékpár csak korlátozott számban szállítható. Az utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre / Balaton túrajegyre van szükség.

A Budapesttől Tapolcáig közlekedő Tekergő gyorsvonatok csak a nagyobb forgalmú állomásokon és megállóhelyeken állnak meg, gyors eljutást biztosítva a Balatonra. Ezeken a vonatokon 5-16 kerékpár szállítható, a Budapestről 8:00-kor, és a Tapolcáról 16:41-kor induló Tekergőkön díjmentes kerékpárhelyjegy váltására van szükség.

KÖZVETLEN VONATOK AZ ORSZÁG TÖBB PONTJÁRÓL AZ ÉSZAKI PARTRA

A Záhonyból Nyíregyházán, Debrecenen és Szolnokon át Tapolcára közlekedő TEKERGŐ vonatban 15 db kerékpár szállítható. Az utazáshoz menetjegyre, gyorsvonati pótjegyre, kerékpárjegyre / Balaton túrajegyre illetve díjmentes kerékpár helyjegyre van szükség. A Szombathelyről az északi partra közlekedő vonatban 40 db kerékpár szállítható.

***

További bringás hírek:
- a Kerékpárosklub további MÁV-START-tal kapcsolatos hírei itt olvashatóak.
- a MÁV-START oldalán

 


Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod, hanem rengeteg szolgáltatás és kedvezmény is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide!

Add nekünk adód 1%-át. Adószámunk: 18245402-2-41. További infók az 1%-ról

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!

 

Kapcsolódó hírek

Együttműködik a MÁV-START és a Magyar Kerékpárosklub

Megállapodást kötött a MÁV-START és a Magyar Kerékpárosklub, mert megfigyelhető, hogy a koronavírus-járvány a kerékpározásra érezhetően pozitívan hatott, a biciklivel közlekedők aránya folyamatosan növekszik, és egyre többen élnek a vonaton történő kerékpárszállítás lehetőségével.

2020.11.17 |  aron
Az EU tagállamok energia- és klímatervei figyelmen kívül hagyják a kerékpározást

Az EU 2030-as energia és klímapolitikájának kialakítása érdekében a tagállamoknak nemzeti energia- és klímapolitikai terveket kellett készíteniük. A 28 uniós tagállam tervei nem számolnak kellő hangsúllyal a kerékpározással, mint a közlekedési szektor szén-dioxid kibocsátás csökkentésének egyik eszközével – állapította meg az Európai Kerékpáros Szövetség elemzése. Magyarország energia- és klímatervében meg sem említik a kerékpározást, ezért az anyag elégtelen osztályzatot kapott. Azért év végéig még behozhatjuk a lemaradást.

2019.08.27 |  aron
Így fejleszthetné Budapest a kerékpáros és vasúti közlekedés kapcsolatait

Májusban lehetett kommentálni Budapest készülő Vasúti Stratégiáját, ami a közeljövő fejlesztéseit alapozná meg. A Kerékpárosklub a biciklis és vasúti közlekedés hatékonyabb mixelésére tett javaslatokat, aminek köszönhetően nőhet a vonattal közlekedők és csökkenhet az autóval megtett utak száma.

2019.07.02 |  aron