Facebook Instagram Youtube

Hírek: Nemzeti Közlekedési Napok

Infrastruktúrába kódolt szabálytalanságok – tabufeszegetés a közlekedési konferencián
Tabufeszegető előadást tartott Kürti Gábor, a Kerékpárosklub elnöke a II. Magyar Közlekedési Konferencián. Az előadás olyan kerékpáros szabálytalanságokat vett sorra, melyek legfőbb oka, hogy az úthálózat tervezésénél nem vették figyelembe a kerékpáros közlekedés sajátosságait. Ma már számos, a KRESZ részét képező szabály egy korábbi szabálytalanságot foglalt a közlekedés rendszerébe. Több olyan példát is bemutatott, ami hazánkban még szabálytalan, máshol viszont a mindennapok része. A klub elnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy a tervezők és döntéshozók gyakran nem tartják be a biztonságos közlekedés feltételeinek megteremtését előíró törvényt.
2018.12.21 |  aron
Ezt láttuk Debrecenben bringázva, miután előadtunk a Nemzeti Közlekedési Napokon
Két előadással is szerepeltünk az 2016-os Nemzeti Közlekedési Napok kerékpáros szekciójában. A konferencia után a Kerékpárosklub debreceni területi szervezetének vezetésével megnéztük, milyen a második legnagyobb magyar városban kerékpározni.
2016.12.20 |  aron
A védtelen közlekedők biztonságáról adtunk elő a Nemzeti Közlekedési Napokon
A tavalyi alkalomhoz hasonlóan idén ősszel is előadtunk a Nemzeti Közlekedési Napokon. A hatodszorra megrendezett konferencia a közlekedési szakma éves, országos szintű seregszemléje, ahol az állami intézményektől kezdve a kutatóintézeteken és közlekedési vállalatokon keresztül a tervezőirodákig minden fontosabb szervezet képviselteti magát.
2015.11.13 |  aron
Ki veszélyeztet kit a közlekedésben?
László János előadása a vélt és valós veszélyekről.
2014.10.30 |  toreki