Facebook Instagram Youtube

Hírek: ecf

Megkérdeztük az Európai Parlament képviselőjelöltjeit, mit tennének a kerékpározásért
A Magyar Kerékpárosklub is csatlakozott az Európai Kerékpáros Szövetség (ECF) akciójához, melyben a szövetség tagszervezetei 25 EU tagállam képviselőjelöltjeitől kérdezték meg, támogatnák-e a kerékpározás fejlesztését. Öt kérdésre vártunk választ, és egy fogadalmat is aláírhattak a jelöltek. A 749 uniós képviselőhelyre pályázó jelöltek közül 469-en töltötték ki a kérdőívet, és 404-en tettek fogadalmat a kerékpározás mellett. Most vasárnap 9 magyar pártra szavazhatunk, közülük viszont csak a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MKKP és az MSZP-Párbeszéd jelöltjei reagáltak a megkeresésre. A 7 válaszadó mindegyike támogatta az Európai Kerékpáros Szövetség céljait, de eltérő válaszokat adtak a szakpolitikai kérdésekre. Cikkünkből kiderül, mennyire állnak ki a kerékpározás mellett a leendő európai parlamenti frakciók, és hogy mit válaszoltak a magyar képviselőjelöltek.
2019.05.22 |  aron
Elkészült a Nemzeti Kerékpáros Koncepció
Hét kerékpáros civil szervezet és a Magyar Kerékpárgyártók és Kereskedők Szövetsége összefogásával elkészült a Nemzeti Kerékpáros Koncepció.
2013.06.04 |  Emese
A bukósisak hatékonyságát kutató vizsgálatokat újra kell gondolni
Egy új vizsgálat meglepetéssel szolgálhat a sisakviselés régi kutatóinak. Ugyanis nagyon kevés való életből vett bizonyíték létezik arra, hogy a fejsérüléseket valóban hatékonyan megakadályozná a sisak.
2015.10.28 |  Emese
Magyarország az európai élmezőnyben a kerékpáros közlekedésbiztonság terén
Az Európai Kerékpáros Szövetség szerint Magyarország megőrizte stabil 8. helyét az 5 szempontot vizsgáló Európai Kerékpáros Barométer kutatás alapján. A kerékpárhasználatot és turisztikát tekintve dobogós helyezésünk van, a kerékpáros közlekedésbiztonság tekintetében pedig az európai élmezőnyhöz tartozunk - írják.
2015.05.19 |  Emese
Velencében adtunk elő a pozitív szemléletformáló kampányokról
Október elsején a világ egyik legbiciklizhetetlenebb városában, Velencében adhattunk elő a Kerékpárosklub biciklizést népszerűsítő kampányairól a ManagEnergy és az Európai Kerékpáros Szövetség konferenciáján.
2014.10.22 |  Emese
Elfogadta az EuroVelo jogszabályokat az Európai Parlament
Az Európai Parlament plenáris ülésén kulcsfontosságú EuroVelo jogszabályokat fogadtak el. 
2013.11.27 |  Emese