Facebook Instagram Youtube

Hírek: fenntartható közlekedés

A gépkocsi társadalmi ideológiája
Ez a cikk arról szól, hogyan hatalmasodtak el az autók a városainkon, és mit lehetne tenni ellene. 1973-ban írták, de ma is érvényes.
2019.07.09 |  aron
Pazarlás és jó példák, így költik vidéken a bringázásra szánt uniós milliárdokat - tudod, mi épül a megyédben?
Az utóbbi hónapokban újabb uniós forrásokból finanszírozott kerékpáros fejlesztéseket hagytak jóvá összesen közel 47 milliárd Ft értékben. Ebben jelentős számban vannak igen hasznos projektek, de óriási különbségeket lehet felfedezni minőségben és korszerűségben az egyes pályázatok között.
2017.09.12 |  aron
A városi közlekedési stratégia része a bringázás fejlesztése Bécsben
Euromilliókba kerülő kerékpáros kampányok, folyamatosan bővülő bringabarát úthálózat és közbringa-rendszer, fenntartható közlekedési módokat előtérbe helyező újépítésű városrészek. Ausztria fővárosa egyre csak növekszik, viszont nem szeretnék, hogy ez a dugók, lég- és zajszennyezés növekedésével, a városi terek színvonalának csökkenésével járjon. A Bécsi Mobilitási Ügynökségnél érdeklődtünk a városi közlekedési stratégiába integrált bringás fejlesztésekről, alább olvashatjátok, mi mindent csinálnak.
2016.11.28 |  aron
Fenntartható közlekedésfejlesztési konferencián jártunk Sopotban
Június 12-én és 13-án került megrendezésre az első európai Fenntartható Városi Mobilitástervezési Konferencia (Conference on Sustainable Urban Mobility Plans), melyen a Kerékpárosklub is részt vett.
2014.06.23 |  Radics Miklós