Facebook Instagram Youtube

Hírek: nemzetközi

A Kerékpárosklub működését mutattuk be szlovák bringás szervezeteknek
Idén másodszor szerepeltünk a szlovák kerékpáros konferencián. Elnökhelyettes - szóvivőnk a Kerékpárosklub felépítését és működését mutatta be a szlovák kerékpáros szervezetek képviselői, illetve (ön)kormányzati dolgozók, a pozsonyi holland nagykövetség és holland szakértők számára.
2019.11.11 |  aron
Megkérdeztük az Európai Parlament képviselőjelöltjeit, mit tennének a kerékpározásért
A Magyar Kerékpárosklub is csatlakozott az Európai Kerékpáros Szövetség (ECF) akciójához, melyben a szövetség tagszervezetei 25 EU tagállam képviselőjelöltjeitől kérdezték meg, támogatnák-e a kerékpározás fejlesztését. Öt kérdésre vártunk választ, és egy fogadalmat is aláírhattak a jelöltek. A 749 uniós képviselőhelyre pályázó jelöltek közül 469-en töltötték ki a kérdőívet, és 404-en tettek fogadalmat a kerékpározás mellett. Most vasárnap 9 magyar pártra szavazhatunk, közülük viszont csak a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MKKP és az MSZP-Párbeszéd jelöltjei reagáltak a megkeresésre. A 7 válaszadó mindegyike támogatta az Európai Kerékpáros Szövetség céljait, de eltérő válaszokat adtak a szakpolitikai kérdésekre. Cikkünkből kiderül, mennyire állnak ki a kerékpározás mellett a leendő európai parlamenti frakciók, és hogy mit válaszoltak a magyar képviselőjelöltek.
2019.05.22 |  aron
Kerékpározással a légszennyezés ellen – levél az EU-biztosnak és 9 ország miniszterének
Lépéseket vár az EU a legrosszabb légszennyezettségi adatait produkáló tagországok - köztük Magyarország - környezetvédelmi minisztereitől, különben a kilenc tagállamnak a kötelezettségszegési eljárás következő szakaszával, az Európai Unió Bíróságán történő keresetindítással kell szembenézniük a megállapított légszennyezettségi határértékek túllépése miatt - figyelmeztetett az Európai Bizottság. A Magyar Kerékpárosklub 8 másik tagország kerékpáros szervezeteivel együtt csatlakozott az Európai Kerékpáros Szövetség (ECF) leveléhez, melyet Karmenu Vella környezetvédelmi uniós biztosnak és az érintett tagországok környezetvédelemért felelős minisztereinek címzett. A szervezetek a kerékpáros közlekedés fejlesztését kérik a levegőminőség javításának céljából.
2018.01.29 |  aron