Facebook Instagram Youtube

Hírek: sajtótájékoztató

Megmértük, hányan, mennyit kerékpároznak a magyarok, és min változtatnának - reprezentatív kutatás
Hiánypótló kerékpáros kutatást készített a Magyar Kerékpárosklub az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával, még soha nem lehetett ilyen átfogó képet kapni a hazai kerékpározási szokásokról. Kiderült, hogy a felnőtt lakosság 70%-a szokott valamilyen gyakorisággal kerékpározni. 17%-nak ez az elsődleges közlekedési eszköze, 38 % legalább hetente biciklire ül. Dél-Alföld a legbringásabb régió, a budapestiek 16%-a hetente többször közlekedik biciklivel. A felmérésből kiderült, hogy a lakosság túlnyomó része támogatja a kerékpárosbarát infrastruktúra-fejlesztést, ami a legfontosabb húzóerő lehet a bringára váltáshoz.
2018.09.20 |  aron
214-szer tekerték körbe Magyarországot a Bringázz a Munkába kampány résztvevői
214-szer tekerte körbe a határok mentén Magyarországot, és két és fél tonna gumimaciban rejlő kalóriát égetett el az a teljes Bugyi községnyi (plusz még pár tucat) ember, aki csatlakozott a Bringázz a munkába! kampányhoz az utóbbi évek legesősebb májusa ellenére. Nem kell egy évet várni az értékes nyereményekért zajló játékra, szeptember 9-22 között újra érdemes lesz bringázni a munkába.
2019.06.07 |  aron
Törvénysértő módon megszüntetett bicikliút az Erzsébet-híd alatt
Sajtótájkoztatót tartottunk az Erzsébet-híd alatt a járdára terelt bicikliútnál, mely a közlekedésszakma rendszeres törvénysértéseinek eredménye.
2015.05.14 |  aron