Facebook Instagram Youtube

Sport- és Kerékpáros Turisztikai Centrum előkészítése Tatabányán

 

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata projekt tervet dolgozott ki Sport- és Kerékpáros Turisztikai Centrum létrehozásához. Az előkészítéshez részletes megvalósíthatósági tanulmány elkészítése volt szükséges, melyet a Cowi Magyarország Tanácsadó és Tervező Kft. valósít meg, a Magyar Kerékpárosklub közreműködésével.

Tatabánya városa fontos feladatnak tartja az egészséges életmód, a színvonalas szabadidő eltöltés, valamint a turisztikai vonzerő elősegítését és fejlesztését mind a lakosság, mind az ideérkező látogatók számára. Egy helyi Sport- és Kerékpáros Turisztikai Centrum megvalósításának valódi igényeken és lehetőségeken kell alapulnia. A város kiváló elhelyezkedése, természeti környezete hívja és várja a kerékpározás szerelmeseit. A hegyek, a víz, a természet közelsége páratlan lehetőségeket kínál a méltán közkedvelt erdei kerékpározáshoz.

A Sport- és Kerékpáros Turisztikai Centrum megvalósításának legideálisabb helyszíne a már most is a hasonló tevékenységek helyszíneit biztosító, Tatabánya-Óváros szélén található ún. Sportliget. A Centrum területén – a közvélemény-kutatás eredményét is figyelembe véve – kialakításra kerülne egy központi épület a megfelelő színvonalú infrastruktúrával, közösségi terekkel, szabadtéri pályákkal, kültéri fitnesz eszközökkel és játszótérrel stb. A Centrum induló és érkező pontja lenne a Vértes–Gerecse erdei kerékpáros-útvonalhálózatnak, amely kijelölése a projekttel együtt megkezdődik. A központ lehetőséget teremtene majd szakember vezetésével, közreműködésével történő kerékpáros túrák lebonyolításához, illetve a különböző kerékpáros szakágakkal való megismerkedéshez is.

Oszd meg kerékpáros élményeidet

Használd instagramon fotóid alatt a #kerekparosklub hashtaget és oszd meg a többiekkel merre tekertél, milyen kerékpáros fejlesztésekben botlottál a városban vagy ha részt vettél egy kerékpárosklub által szervezett rendezvényen.