Facebook Instagram Youtube

Bebiciklizés

Bebiciklizés

2021-07-17  

Nem mersz bringára ülni a városban? Segítünk! A Bebiciklizés egy 2-3 órás, ingyenes elméleti és gyakorlati kerékpáros oktatás a városi forgatagban bizonytalankodóknak a Magyar Kerékpárosklub szervezésében. Gyere velünk!

 

Aktuális időpontok és helyszínek

 
Az aktuális időpontokat a facebook oldalunkon teszünk közzé.
Kövesd az oldalt!

 

Fontos információk

 
1. Saját biciklikkel fogunk tekerni.
2. Egy alkalomra 15 jelentkezőt fogadunk, ezért kérjük, mindig regisztrálj a megadott jelentkezési űrlapon. Túljelentkezés esetén a regisztráció sorrendje számít.
3. Kérjük, add meg elérhetőségeidet is a kapcsolattartáshoz. A megadott adatokat bizalmasan kezeljük és nem adjuk ki senkinek!
4. Regisztrációd után, az esemény előtt néhány nappal kollégánk küld neked egy emailt arról, hogy beleférsz-e a létszámba, valamint további információkat az eseményről.
5. Gyülekező az indulási időpont előtt 15 perccel. A program kb. 2-3 órán keresztül tart. 
6. A program után megköszönjük, ha megosztod velünk élményeidet, ajánlod másoknak a programot, és képet küldesz a Facebook oldalunkra.
 
RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK:
- Tudj biztosan kétkerekű kerékpáron biciklizni.
- Legyél 14 évesnél idősebb, és ha még nem töltötted be a 18-at, hozz szülői engedélyt is magaddal.
- Legyen nálad személyi igazolvány.
- Legyen nálad közlekedésre alkalmas saját bicikli, melynek felszereltsége megfelel az előírásoknak .
- A programban mindenki saját felelősségére vesz részt.
- A program ingyenes és a Magyar Kerékpárosklub aktivistái szervezik. 

A Bebiciklizés története  


„Bringával járnál a városban, de nincs mindenhol bicikliút és félsz az autók között? Nem ismered a KRESZ-t? Gyere el a Magyar Kerékpárosklub Belvárosi területi szervezete által indított Bebiciklizés akciójára!”
Ezekkel a szavakkal indítottuk útjára kezdeményezésünket, melynek során a kevésbé gyakorlott biciklistákat szeretnénk rövid elméleti és gyakorlati oktatás révén több bátorsággal felvértezni és ezzel hozzájárulni a kerékpározás mint mindennapi közlekedési alternatíva elterjedésének elősegítéséhez és kultúrájának széles körben történő megteremtéséhez.

Mi ez a program?


A 2-3 órás ingyenes program egyszerre népszerűsíti a kerékpározást, ülteti el a kulturált együtt közlekedés gondolatát a fejekbe és eközben biztonságos biciklizésre is nevel. 

Gyakorlott túravezetőink 5-15 fős csoportokat vezetnek végig egy előre megtervezett útvonalon. A túraútvonalat úgy alakítottuk ki, hogy több területet érintve egy kezdő biciklista számára a legalapvetőbb kerékpáros közlekedési szituációkat bemutassa.

Nem titkolt célunk tudatosítani, hogy a biciklinek mint járműnek az úttesten a helye, ezért mutatjuk be, hogy a járdát a gyalogosoknak meghagyva, folyamatos odafigyeléssel és kis gyakorlással bárki biztonsággal tekerhet a forgalomban. Az út során a legfontosabb pontokon megállnak, amikor a túravezető elmagyarázza a vonatkozó szabályokat és a résztvevőkkel átbeszélhetik a konkrét helyzeteket, személyes tapasztalataikat, a felmerülő kérdéseket.

Én is szeretnék bebiciklizni!


A program folyamatosan fejlődik és bővül területi szervezeteink, önkénteseinek bevonásával, vagy önkormányzatok, cégek megrendelésének köszönhetően. Reményeink szerint rendszeresen is meg tudjuk szervezni a jövőben, azonban jelenleg csak alkalmanként van erre mód.

A frissen szervezett túrákat a Bebiciklizés és a Kerékpárosklub Facebook oldalain tesszük közzé.

Jelenlegi kapacitásaink mellett leggyakrabban önkormányzatok és cégek megrendelésére tudunk Bebiciklizéseket szervezni. Ha szeretnél biciklis oktatást a környékeden vagy a cégednél, küldd el ezt az oldalt önkormányzati képviselődnek, vagy céged illetékes munkatársainak!

Bebiciklizés megrendelése, árajánlat kérése az info kukac kerekparosklub pont hu címen lehetséges.


Megnézheted videón is


Nincs Bebiciklizés a közeledben, de szeretnél tanulni? A fenti videónk mellett több oktatóvideót készített már a Kerékpárosklub, de magyar városok közlekedési helyzeteit is feldolgoztuk már filmen - ezek az anyagok máshol is hasznosak lehetnek. Ajánljuk még a Kerékpárosklub Kisokost, amiben mindent megtudhatsz a biciklis közlekedésről.


Figyelem

Támogasd adód 1%-ával a Magyar Kerékpárosklub bringás fejlődésért végzett munkáját!