Facebook Instagram Youtube

Kerékpárosklub túranaptár 2017

Kerékpárosklub túranaptár 2017
2017.03.09
2017-es túranaptárunk. A változatos nehézségű útvonalakon mindenki megtalálhatja a számára legszimpatikusabbat.  

2017-es túráink

A változatos nehézségű útvonalakon mindenki megtalálhatja a számára legszimpatikusabbat.  

 

2017. március 26. Szezonnyitó tekerés Etyekre

Az év első túráján Etyekre látogatunk egy közepesen nehéz túra keretében. Etyek az épülő Budapest - Balaton bringaút egy fontos állomása, és az Etyek – Ercsi kerékpáros útvonal végpontja.  

További infók

2017. április 9. Vácrátóti arborétum

A tavasszal éledező természet szépségeit tekintjük meg a varázslatos vácrátóti arborétumban. Változatos, könnyebb és nehezebb útvonallal várunk mindenkit!

További infók

2017. április 29 – május 1. Tokaji borvidék

Hosszúhétvégi tekergés a tokaji borvidéken. Egy közepesen nehéz túra, buszos utazással, borkóstolóval egy több mint száz éves borospincében, nagyszerű társaságban. Egy igazán különleges program mindenkinek!

További infók

2017. május 20. Burgenlandi várak

Egynapos kirándulás a régi magyar határt érintve, útközben több várat is megtekintve. A dimbes-dombos tájon, közepesen nehéz túra keretében csodálhatjuk meg a környék szépségeit. 

További infók

2017. június 10 – 11. Őrség

Egy kétnapos kirándulás az Őrség páratlan szépségű útjain. Buszos utazás, nagyszerű hangulat és kiváló társaság vár a túra résztvevőire. 

További infók

2017. július 13. Bánkitó Fesztivál

Tekerj velünk a túra, a csomagodat mi visszük

További infók

2017. július 29-30. Balaton-felvidék

Ha nyár, akkor Balaton! Kétnapos túra balatoni fürdőzéssel és a Balaton-felvidék szépségeivel. 

További infók

2017. augusztus 12.  Börzsöny

Változatos, hosszabb-rövidebb útvonalakkal várunk mindenkit, aki a Börzsöny dombjait közelebbről vagy akár csak a távolból megcsodálná. 

További infók

2017. augusztus 24-27. Erdély, a Maros mentén

Ezen a 4 napos túrán felfedezzük Erdély csodás vidékeit, a Maros folyó mentén haladva. Aradtól egészen Vajdahunyadvárig megyünk könnyű, bárki által teljesíthető napi szakaszokkal, városnézésekkel. 

További infók

2017. szeptember 17. Szentendrei Skanzen, Pilis

Kétféle túra a Pilis lejtőin, változatos útvonalakon és útviszonyokon. 

További infók

2017. szeptember 30. Évzáró a Zagyva parton

Az év záró túráján a Zagyva partra látogatunk. 

További infók

 

Pontos túrakiírás és jelentkezés indulás előtt legkésőbb 3 héttel.
Itt tudsz érdeklődni: tura@kerekparosklub.hu, +36 30 514 0606
A túrákat a Magyar Kerékpárosklub szervezésében Somogyi Viktor egyéni vállalkozó vezeti.
 

Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Add nekünk adód 1%-át. Adószámunk: 18245402-2-41. További infók az 1%-ról.

Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod, hanem rengeteg szolgáltatás és kedvezmény is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide!

 

 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron