Facebook Instagram Youtube

III. Karneváli virágos kerékpáros felvonulás Debrecen - 2011. augusztus 20.

III. Karneváli virágos kerékpáros felvonulás Debrecen - 2011. augusztus 20.
2011.08.19
Cimkék: Tagoknak
Ismételten megrendezésre kerül augusztus 20-án a debreceni Virágkarnevál keretében a virágos kerékpáros felvonulás. A virágos biciklis menetben szeretettel várunk kicsit, nagyot, egyéneket, családokat, csoportokat és más városokat is.A részvételi feltétel továbbra is változatlan - virág, virág és virág a kerékpáron!Ha debreceni vagy ne menekülj el a városi forgatagból, légy inkább aktív részese te is az eseményeknek! Ha még nem jártál Debrecenben, akkor pedig itt az idő, hogy kerékpárra pattanj és velünk együtt virágba borulj!

Ismételten megrendezésre kerül augusztus 20-án a debreceni Virágkarnevál keretében a virágos kerékpáros felvonulás. A virágos biciklis menetben szeretettel várunk kicsit, nagyot, egyéneket, családokat, csoportokat és más városokat is.
A részvételi feltétel továbbra is változatlan - virág, virág és virág a kerékpáron!


Ha debreceni vagy ne menekülj el a városi forgatagból, légy inkább aktív részese te is az eseményeknek! Ha még nem jártál Debrecenben, akkor pedig itt az idő, hogy kerékpárra pattanj és velünk együtt virágba borulj!

A felvonulás időpontja: 2011. augusztus 20. reggel 7.15-9.00 óráig

A felvonulás útvonala: a virág kocsik útvonala


Menetrend:

  • 6.30-7.15 Gyülekező a Miklós utcán
  • 7.15-8.30 Felvonulás
  • 8.30 Érkezés a Stadionba
  • 8.30-8.45 Felvonulás a Stadionban
  • 8.45-9.00 Átvonulás a Kerékpáros Korzó helyszínéül szolgáló Békás-tóhoz
     


Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron