Facebook Instagram Youtube

Közösségi- és projekt koordinátort keres a Kerékpárosklub!

Közösségi- és projekt koordinátort keres a Kerékpárosklub!
2023.11.06
Közösségünk katalizátorát keressük!

Olyan a kerékpározás iránt elkötelezett jelentkezőt várunk aki lelkesen adja hozzá a tudását a Magyar Kerékpárosklub bringás fejlődésért végzett munkájához.

Az ideális csapattagunk olyan közösségszervező aki a gyakorlatban alkalmazza az együttműködés módszertanait, ellátja az ehhez kapcsolódó rendezvény és projekt feladatokat, hitelesen képviseli a szervezetet.

Mindezt felsőfokú végzettséggel, tapasztalattal, tárgyalóképes angol nyelvtudással, önállóan és talpraesetten.

A Közösségi- és projekt koordinátor feladatai:

  • Helyi önkéntes csoportjaink (Területi Szervezetek) közösségépítése, koordinációja, fejlesztése, mentorálása, látogatása, országos szervezeti jelenlét erősítése
  • Önkéntesek managementje és szervezetbe integrálása: aktivisták bevonása, kapacitás management, motiválás, elégedettségük monitorozása
  • Közösségi események és önkéntes kampányok (projektek és rendezvények) szervezése és felügyelete, IBBP főszervező
  • Részt vesz az egyesületi tagjainknak járó szolgáltatások fejlesztésében
  • Működési célunkhoz kapcsolódó rendezvények, kitelepülések, utcai jelenlét, projektek önkéntes erőforrásának szervezése
  • Nemzetközi kapcsolatépítés, kapcsolattartás (pl. Kerékpáros szervezetek, ECF)
  • Közlekedéspolitikai lobbitevékenység támogatása

A feladatok napi 8 órás elfoglaltsággal járnak, munkaviszonyban, határozatlan idejű szerződéssel.

Munkavégzés helye: A Magyar Kerékpárosklub irodája Budapest XIII. kerületében, a Margit és Árpád hídtól 5 perc dunaparti bringázásra található.

Munkakezdés ideje: 2024. január 2.

A jelentkezőktől önéletrajzot és motivációs levelet várunk fizetési igény megjelöléssel a fotitkar@kerekparosklub.hu címre, legkésőbb 2023. november 29-ig, közösségi katalizátor jeligével.

Egyesületünkről bővebb információ a www.kerekparosklub.hu-n található.

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron