Facebook Instagram Youtube

Összetekertünk Székesfehérvárról a Gaja-völgybe

Összetekertünk Székesfehérvárról a Gaja-völgybe
2016.04.22
Közel 130 kerékpáros indult el szombaton reggel az Összetekerünk projekt székesfehérvári túraavatójának napján a Gaja-völgy irányába.

Közel 130 kerékpáros indult el szombaton reggel az Összetekerünk projekt székesfehérvári túraavatójának napján a Gaja-völgy irányába.

 

 

 

 

 

A Magyar Kerékpárosklub székesfehérvári szervezetének tagjai már 8:30-tól várták a résztvevőket a Hatpöttyös Étterem mögötti udvarban, ahol ajándékcsomaggal kedveskedtek és a Magyar Turizmus Zrt. Közép-Dunántúli RMI jóvoltából péksüteménnyel kínálták az érkezőket.

A 8:45-re meghirdetett sajtótájékoztatón már szép számmal jelen voltak a biciklisek. Dominus Ákos, a Kerékpárosklub turisztikáért felelős elnökségi tagja és Dr. Pásztor László a klub székesfehérvári tagja köszöntötte a résztvevőket.

 

 

 

 

 

 

Az 55 km hosszú útvonalon szinte minden korosztály megmutatkozott, így több csoportban indultak a tekerni vágyók a kijelölt vezetőkkel.

 

 

 

 

 

Az első állomás az Iszkaszentgyörgy volt, ahol a település polgármestere, Gáll Attila frissítővel várta az IKSZT épületében a kerékpárosokat.

 

 

 

 

 

 

Rövid pihenő után Kincsesbánya felé vették az irányt, melyen áthaladva hamar eljutottak Fehérvárcsurgóra. A falu egyik kincse a hosszú múltra visszatekintő Károlyi-kastély. A kastély parkjában lehetőség volt ejtőzni egyet a fák árnyékában, körbesétálni a parkot, és pihenni a tó partján.

 

 

 

 

 

 

Innen már 5 km sem volt Bodajk, ahol Móricz Tamás plébános köszöntötte a túrázókat a Segítő Szűz Mária Plébánia előtt. Itt egy hosszabb ebédszünet következett, melynek végeztével visszaindultak a csapatok Iszkaszentgyörgyre.

A nap utolsó programjaként megnézték a Amadé-Bajzáth-Pappenheim kastélyt, ahol az érdeklődőknek lehetőség nyílt belülről is megtekinteni az ország egyetlen lakható, korhű ám mégis modern kastélyát.

Székesfehérvárra visszaérkezve úgy vélem, hogy mindenki egy szép és tartalmas napot zárhatott. A kerékpáros túrajelzésekkel kijelölt útvonalat bárki teljesítheti, hiszen minden korosztály örömmel biciklizett, és szép élményekkel térhetett haza.

Túraajánló videó ITT

A túraútvonal részletes leírása ITT

Térkép az útvonalról ITT

 


A program a Norvég Civil Támogatási Alap és az Ökotárs Alapítvány segítségével  valósulhat meg. Projekt azonosító: NCTA-2014-10906-E.

Kapcsolódó hírek

Virtuális Bebiciklizés: Videós és térképes tanácsok a forgalomban kerékpározáshoz

A járványügyi lezárások miatt nem tudtuk megtartani tervezett Bebiciklizés oktatóprogramjainkat, viszont videós és térképes verziókat készítettünk, amelyek segítségével otthon is megnézheted, hogyan kell a különböző közlekedési helyzetekben kerékpározni. Virtuális oktatópályánk általános helyzeteket mutat be, de Óbudán, Szegeden és Székesfehérváron is megmutatunk több útvonalat. A bemutatott szituációk bárhol ismerősek lehetnek, így más településeken is hasznosak.

2021.06.08 |  aron
Regionális turizmusfejlesztésbe kezd a Magyar Kerékpárosklub

Regionális turizmusfejlesztésbe kezd a Magyar Kerékpárosklub.

2015.05.20 |  aron
Itt vannak Budapest, Szeged, Székesfehérvár, Debrecen és Győr 2019-es Bringázz a Munkába hőtérképei

Merre tekertek a 2019 tavaszi és őszi Bringázz a Munkába! kampány résztvevői a játék 5 legbiciklisebb városában? A játékhoz használt Bike Citizens alkalmazásban rögzített utazásokat anonim módon összesítve kiderül, mik voltak a legnépszerűbb útvonalak. Érdemes összehasonlítani a korábbi térképekkel, népszerűbbé váltak-e egyes útvonalak, vagy inkább elkerülnek-e korábban sokat használt utakat a munkába bringázók?

2019.11.19 |  aron