Facebook Instagram Youtube

Hírek: László János

László János emlékest: A budapesti kerékpárpolitika elmúlt 100 és következő 10 éve
Idén egy különleges összejövetellel emlékeztünk László Jánosra - a Kerékpárosklub tiszteletbeli örökös elnökére - születésnapja alkalmából. Zsigmond Gábor, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgató-helyettese mesélt a budapesti kerékpárpolitika változásáról a kerékpáradó századforduló környéki eltörlésétől kezdve. Hogyan lett Budapest Európa egyik legbiciklisebb városa, miként veszett el ez a kerékpáros kultúra a szocializmusban, majd kik és hogy próbálták meg visszaépíteni az 1980-as évektől napjainkig?
2020.06.29 |  aron
Posztumusz díszpolgári címet kapott Budapesttől László János
A Fővárosi Önkormányzat 2017-es díszpolgáravatásán posztumusz kitüntetést kapott László János, a Kerékpárosklub - néhai - örökös tiszteletbeli elnöke. 2017. április 5-i ülésén Karácsony Gergely zuglói polgármester javaslatára szavazta meg a címet a Közgyűlés, amit kitüntetést ma adták át. Június 26-án hétfőn emléktekerésre és városligeti közösségi programra várunk mindenkit, amin János örökségéről beszélgetünk, és régi ismerősökkel szeretnénk találkozni.
2017.06.21 |  aron
László János Budapest posztumusz díszpolgára lett!
János munkássága nélkül ma ismeretlenek lennének azok az eredmények, melyeket szinte természetesnek veszünk ma a közbringa-rendszerektől a kerékpárosbarát országos és városi stratégiákon át számtalan népszerűsítő és szemléletformáló kampányig.
2017.04.05 |  aron
Új elnökség, tiszteletbeli örökös elnöki cím László Jánosnak és tiszteletbeli tagság a holland nagykövetnek
November 14-én tartotta Tisztújító Közgyűlését a Magyar Kerékpárosklub, ahol új elnökséget és egy új ellenőrző bizottsági tagot is választottunk. A közgyűlés két új cím létrehozásáról is döntött: tiszteletbeli taggá választottuk Gajus Scheltema holland nagykövetet és tiszteletbeli örökös klubelnöki címet kapott László János, leköszönő elnökünk.
2015.11.14 |  aron
Közös tekeréssel emlékeztünk László Jánosra
Mintegy 300-an jöttetek el a csípős hidegben László János tiszteletére rendezett emléktekerésre. Köszönjük!
2016.01.03 |  aron
Elhunyt László János
2015. december 23-án hosszú betegség után hagyott itt minket László János, a magyar kerékpáros mozgalom egyik legnagyobb alakja. János 2006 és 2015 ősze között volt a Magyar Kerékpárosklub elnöke, nélküle nem csak a klub, hanem az ország kerékpáros fejlődése sem tartana ott, ahová pár év alatt eljutott. László János egyike volt azoknak, akik egyértelműen pozitív nyomot hagytak maguk után. Példamutatása, gondolkodásmódja és kitartása mellett elsősorban a személye fog nagyon hiányozni mindannyiunknak.
2015.12.23 |  aron