Facebook Instagram Youtube

Közös tekeréssel emlékeztünk László Jánosra

Közös tekeréssel emlékeztünk László Jánosra
2016.01.03
Mintegy 300-an jöttetek el a csípős hidegben László János tiszteletére rendezett emléktekerésre. Köszönjük!

Valószínűleg értesültetek a szomorú hírről, hogy László János, a Kerékpárosklub tiszteletbeli örökös elnöke 2015. december 23. óta nincs köztünk.

János 9 évig volt a klub elnöke, az ő vezetésével épült fel Magyarország több ezer tagot számláló kerékpáros érdekvédelmi szervezete és az ő gondolatai alapján indultak el azok a fejlesztések, melyek több tízezer kerékpárral közlekedőnek segítenek a mindennapokban és teszik élhetőbbé a településeinket. László János örökségét, életművét itt foglaltuk össze.

Fotó: Vargosz

2016. január 3-án a csípős mínuszok ellenére majdnem 300-an jöttetek el János emlékére szervezett közös bringázásra. Köszönjük mindenkinek, aki résztvett a megemlékezésen!

Az emléktekerésen Budapest belvárosának olyan pontjait kerestük fel, ahol János munkájának is köszönhetően ma jobb élni. A közös néma bringaemelés igazán megrendítő volt.

Jó volt látni a régi és új arcokat, voltak, akik sok év után most találkoztunk újra. Köszönjük, hogy maradtatok teázni és beszélgetni is a Kerékpárosklub központjában.

Egy emlékkönyvet indítottunk, amibe várjuk a bejegyzéseiteket. Itt a honlapon vagy a facebook oldalon kommentben érkező emlékeket, közös fotókat kinyomtatjuk és beragasztjuk, de személyesen is bele tudtok írni a következő héten 10:00-17:30 között a Kárpát utca 48-ban található irodánkban.

Köszönjük, János!

Az RTL Híradó riportja:

 

A HVG Online tudósítása:

 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron