Facebook Instagram Youtube

Hírek: biciklis felvonulás

Megünnepeltük a Critical Mass 15. évfordulóját.
15 éve, 2004. szeptember 22-én, a nemzetközi Autómentes Napon szervezték meg az első Critical Mass-t az akkori bringás futárok és civilek. Nem felejtettük el a '90-es és 2000-es évek pionírjait, de a 2004-es felvonulás akkorát robbant, hogy Budapest ma is zajló átalakulását eredményezte. Elképesztően sok mindent értünk el együtt, de még csomó dolgunk van Budapesttel.
2019.10.14 |  aron
Több százan vonultunk fel a Duna-parti kerékpársávokért
Több százan vettek részt a Magyar Kerékpárosklub szombati felvonulásán, amit azért tartottak, hogy a pesti Duna-parton gyalogos közösségi terek és kerékpársávok jöjjenek létre. A többsávos autóforgalom és a parkolók miatt gyalog és kerékpárral szinte megközelíthetetlen a vízpart, aminek elérhetőbbé tételével a világ egyik legjobb köztere jöhetne létre, mondták a tegnapi demonstráción.
2018.09.23 |  aron
MINDEN ÚT BRINGAÚT! – A 2008 április 20-adikai Critical Mass kerékpáros felvonulás jelmondata.
A Magyar Kerékpárosklub fontosnak tartja, hogy e gondolatot mindenki számára érthetővé és elfogadhatóvá tegye. Alábbi állásfoglalásunk a fenti jelszavunkban megfogalmazott szakmai érveket ismerteti. Sokan mondják, hogy szívesen közlekednének kerékpárral Budapesten, de nem mernek, mert nincsen elég bringaút. Pedig MINDEN ÚT BRINGAÚT! Kerékpárral ugyanis mindenütt szabad közlekedni, ahol azt a KRESZ nem tiltja. A jövőképünk, hogy minden úticél elérhető legyen kerékpárral is: gyorsan, akadálymentesen, biztonságosan.
2008.04.21 |  László János
Közös tekeréssel emlékeztünk László Jánosra
Mintegy 300-an jöttetek el a csípős hidegben László János tiszteletére rendezett emléktekerésre. Köszönjük!
2016.01.03 |  aron
Szerinted sem várhat újabb 5 évet, hogy élhetőbbek legyenek városaink?
Gyere szeptember 27-én du 3-kor a budapesti Madách térre, és körbejárjuk az összes főpolgármester jelöltet. Vagy csatlakozz a szentendrei, soproni vagy debreceni Tour de Voks felvonulásainkhoz!
2014.09.22 |  Emese
Több száz bringás vonult a jelöltek elé - a Fidesz és a Jobbik semmilyen fejlesztést nem vállalt
Több százan kerestük fel szeptember 27-én a főpolgármester-jelölteket, azt várva tőlük, hogy a kerékpáros és gyalogos közlekedés fejlesztésével kapcsolatos alapvető vállalásokat tegyenek a következő önkormányzati ciklusra. Olyan követelésekre kértünk választ, melyek az élhetőbb városfejlesztés elengedhetetlen elemei. Egyedül a Fidesz és a Jobbik főpolgármester-jelöltjei nem fogadtak minket, a többi jelölt viszont majdnem minden megígért. 
2014.09.27 |  Emese