Facebook Instagram Youtube

Hírek: Magyar Közút

19 megye 50 településén is gyors és olcsó kerékpársáv-felfestéseket javaslunk
Az összes megye 50 településén javasoljuk kerékpársávok kialakítását és a forgalom csillapítását, ami a koronavírus elkerülését és hosszú távon egészségesebb, környezetbarát közlekedés segítését, biztonságosabb települések kialakítását eredményezheti. A javaslatok nem akadályozzák az autók forgalmát. Az új sávok felfestését kellően széles útfelületek két oldalán, illetve elkerülő utak miatt kihasználatlanná vált 2x2 sávos útszakaszokon javasoljuk. Az útszakaszok mind állami kezelésben vannak, így javaslatainkat a Magyar Közút Zrt-nek küldtük el. A cég nyitottságában és gyorsan elinduló kivitelezésben bízunk.
2020.05.07 |  aron
Kezdeményezésünkre szakmai konferencia az állami főutak településen átmenő szakaszainak kerékpározhatóságáról
A Közlekedési Koordinációs Központ  szervezésében szakmai fórum keretében foglalkoztunk azzal a fontos kérdéssel, hogy a településeken átvezető országos főutakat hogyan lehet úgy alakítani, hogy az ne akadályozza a település kerékpáros közlekedését.A konferenciára a mi kezdeményezésünkre került sor, a szervezőkkel előre közösen megfogalmaztuk azokat a kérdéseket és problémákat, amikre választ és megoldást keresünk.
2012.11.22 |  László János
Előrelépés Szentendrén: a közgyűlés a Magyar Közúthoz fordul
Sok sok év próbálkozása után Szentendre város közgyűlése végre döntött arról, hogy kezdeményezi a Magyar Közút Zrt-nél a kerékpározás tiltásának megszüntetését a 11. főúton. Ez még nem a teljes siker, de hatalmas előrelépés az ügyben. Mindez pedig köszönhető a szentendrei civil kerékpárosok kitartásának és Szentendre lakosságának.
2014.05.19 |  Emese
Több komfortjavító fejlesztési javaslatunk valósul meg a szentendrei 11-es út felújításakor
Jövőre felújítják a 11-es út szentendrei szakaszát, ahol nem alakítanak ki kerékpársávot, de több javaslatunk beépül a tervekbe. Ezeknek köszönhetően minden csomópontban komfortosabbá válik a balra kanyarodás, illetve a meglévő gyalog-kerékpárút keresztezései is biztonságosabbá válnak. A legnagyobb eredmény, hogy a 11-es menti kerékpárút felszíni összekötést kap a mai lépcsős aluljáró helyett Szentendre déli kapujában, a pomázi elágazásban.
2021.12.08 |  aron