Facebook Instagram Youtube

Hírek: előzés

1.5 és 2 méteres előzési oldaltávolság és más bringabarát KRESZ változások Németországban
Kötelező minimális előzési oldaltávolságot, kerékpáros zónák, bringasztrádák és teherkerékpár-parkolók kijelölését, piros lámpánál jobbra kanyarodás lehetőségének megadását, kerékpározók előzésének tilalmát és további bringabarát változtatásokat vezetnek be a német KRESZ-módosítások során. A Kerékpárosklub több éve dolgozik a - többek között - előzési oldaltávolságot tartalmazó KRESZ-módosításáért, de a három éve állami szinteken zajló egyeztetések egyelőre nem vezettek sikerre.
2020.02.28 |  aron
Konfliktust generáló kerékpáros infrastruktúra és kialakítások
Miért alakulnak ki a közlekedési konfliktusok, ezek mennyiben köszönhetőek az infrastruktúrának és az épített környezetnek? Ezekre a kérdésekre adott választ a Kerékpárosklub elnöke a III. Magyar Közlekedési Konferencián Egerben, ahol tervezők és döntéshozók előtt hívta fel a figyelmet a tervezőasztalon jónak tűnő megoldások és az emberi tényezők közt feszülő ellentétekből következő szabálytalanságokra és konfliktusok elkerülésének fontosságára.
2019.12.05 |  aron
Egyetlen gyalogos vagy kerékpáros sem halt meg közlekedési balesetben Oslo városában 2019-ben
Az autók számának és sebességének csökkentése a közlekedési balesetek által okozott halálesetek számát is csökkentette
2020.01.16 |  aron
Mérnökök felelőssége a közlekedési balesetek elkerülésében
A mérnökök nem tudják önállóan megváltoztatni a rendszert, de ők azok, akik hitelesen állhatnak a változás élére. Döntő hatása lenne, ha mérnök kollégáim hozzáállása megváltozna.
2017.10.30 |  aron
Angol rendőrök nem a bringázókat riogatják, hanem az előzési oldaltávolságot tanítják autóvezetőknek
A Cycling UK nevű angol bringás szervezet a West Midlands-i rendőrséggel közösen, egy távolságot jelző szőnyeggel tanítaná meg az autóvezetőknek a biztonságos oldaltávolsággal való előzést. A szervezet Kickstarter gyűjtött sikeresen adományokat, hogy országossá tehessék a kampányt.
2017.07.13 |  aron
A német biztosítók balesetkutatói szerint a kerékpár az úttestre való
Egyszerű figyelmetlenség: ez az, ami miatt a kanyarodó autóvezetők különös veszélyt jelentenek a kerékpárúton haladó kerékpárosokra. Erre az eredményre jutottak a német biztosítótársaságok balesetkutatásában (UDV) egy törésteszt során.
2014.12.30 |  Emese