Facebook Instagram Youtube

Hírek: kerékpáros felmérés

Nem olyan sötétek a bringások - 2019 tavaszi lámpaszámlálás eredmények
Minden tavasszal és ősszel önkéntesek segítségével igyekszünk minél több helyen egy időben megszámolni az elhaladó bringások lámpáit. 2019. március 28-án az ország 78 pontján 1742 kerékpárt számoltunk meg. 76%-uk elől-hátul ki volt világítva, és 87.8%-nak volt valamilyen lámpája. Ez javulás a 2018 tavaszi eredményhez képest.
2019.04.04 |  aron
Felmértük a lámpahasználatot – több helyen, több kivilágított bringát láttunk
Minden tavasszal és ősszel önkéntesek segítségével igyekszünk minél több helyen egy időben megszámolni az elhaladó bringások lámpáit. 2018 november közepén az ország 76 pontján 1996 kerékpárt számoltunk meg, 80.1%-uk elől-hátul ki volt világítva, és 90.8%-nak volt valamilyen lámpája. Ez javulás a 2017 őszi eredményhez képest.
2019.01.07 |  aron
Magyarországból bringás nagyhatalom lehet - vidéken 24%, Budapesten 7% naponta teker
A Cofidis Hitelmonitor 2017 tavaszi kutatásából meglepő és régóta sejtett dolgok derültek ki a magyarországi kerékpározásról. Sokaknak újdonság lehet, hogy a magyarok 35%-a hetente biciklizik, ráadásul a többség közlekedési és nem sport célból teker. Sőt, a lakosság negyede rendszeresen bringával megy munkába, bevásárolni, ügyeket intézni. A budapestiek 7%-a naponta kerékpározik.A válaszadók többsége nyitott a kerékpározásra, és örülne, ha többen járnának két keréken. Nem újdonság, hogy a bringázástól továbbra is a vonzó környezet hiánya tartja vissza a még nem kerékpározókat. Ha ők kerékpárra ülnének, Magyarország vezető bringás nagyhatalom lehetne. De vajon mi kell ehhez? A kerékpározás további fejlődéséhez a lakossági igények határozott képviselete, a döntéshozók őszinte elkötelezettsége, az üzleti szféra támogatása és hatékony fejlesztések kellenek. Az emberek értik, és érzik miért jó kerékpározni, és szeretnének is biciklizni. Hát akkor mire várunk még?
2017.05.09 |  aron
A bringások közel 90%-a használ lámpát - A 20. országos lámpaszámlálás eredményei
Minden tavasszal és ősszel önkéntesek segítségével igyekszünk minél több helyen egy időben megszámolni az elhaladó bringások lámpáit. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a kerékpárok kivilágítására, és adatokkal válaszolhassunk a kerékpárosokkal kapcsolatos tévhitekre. Kereken 20. alkalommal fogtunk papírt és ceruzát országszerte, hogy megszámoljuk az ország bringalámpáit.
2022.03.30 |  samu