Facebook Instagram Youtube

Hírek

A bringások közel 90%-a használ lámpát - A 20. országos lámpaszámlálás eredményei
Minden tavasszal és ősszel önkéntesek segítségével igyekszünk minél több helyen egy időben megszámolni az elhaladó bringások lámpáit. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a kerékpárok kivilágítására, és adatokkal válaszolhassunk a kerékpárosokkal kapcsolatos tévhitekre. Kereken 20. alkalommal fogtunk papírt és ceruzát országszerte, hogy megszámoljuk az ország bringalámpáit.
2022.03.30 |  samu
Nézzünk szembe a kellemetlen igazsággal: forgalomcsillapítás nélkül nem juthat eszünkbe az utcák felosztásának újragondolása
A magyar közbeszédben még mindig kicsit furcsán hat igazságos városokról beszélni, pedig a nemzetközi várostervezési trendek hívószava a biztonságos, az aktív és a fenntartható mellett ma már az igazságos is. Rachel Aldred, a Westminsteri Egyetem professzora kutatásaiban a londoni forgalomcsillapított negyedek (low-traffic neighbourhood) hatását vizsgálta a helyiek közlekedésére és az emberek egymáshoz való viszonyára a közlekedésben. A forgalomcsillapítás azért érdekes a várostervezők és a társadalomkutatók számára is, mert felhívja a figyelmet arra, hogy bár, amit az utcáinkon tapasztalunk az nagyon tipikus, de egyáltalán nem ez az igazságos módja a közterületek felosztásának.
2022.07.10 |  samu
Útravaló Prágából - Partnertalálkozó és a Walk the City konferencia beszámoló
Október 11-13. között Prágában jártunk a Central European Active Mobility Lab (CEAML) projekt keretében. Mit hoztunk haza a tanulmányútról? Tanulságok a taktikai urbanista beavatkozásokról.
2023.10.19 |  samu
A bringások közel 90%-a használ lámpát - A 22. országos lámpaszámlálás eredményei
Minden tavasszal és ősszel önkéntesek segítségével igyekszünk minél több helyen egy időben megszámolni az elhaladó bringások lámpáit. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a kerékpárok kivilágítására, és adatokkal válaszolhassunk a kerékpárosokkal kapcsolatos tévhitekre. 22. alkalommal fogtunk papírt és ceruzát országszerte, hogy megszámoljuk az ország bringalámpáit.
2023.12.14 |  samu