Facebook Instagram Youtube

Hírek: klímavédelem

A világ vezető kerékpáros szervezetei a kerékpározás ösztönzését kérik a klímakonferencia döntéshozóitól
A Magyar Kerékpárosklub is egyike annak a több mint 60 szervezetnek, akik az Európai Kerékpáros Szövetség vezetésével nyílt levélben szólítják fel a Glasgowban megrendezésre kerülő COP26 konferencián részt vevő kormányokat, hogy kötelezzék el magukat a kerékpározás ösztönzése mellett. Növeljék jelentősen országukban a kerékpározók számát a globális éghajlati célok gyors és hatékony elérése érdekében. A nyílt levelet többek között a brit, holland, dán, német, francia, egyesült államokbeli szervezetek írták alá, de csatlakozott a legtöbb európai egyesület, valamint a UCI, a WWF és a kerékpáripart összefogó Cycling Industries Europe is. FRISSÍTÉS (2021.11.09.-én): A levél nyilvánosságra hozatala óta már 250 fölé nőtt az aláíró szervezetek száma.
2021.10.29 |  aron
Nem egyedül az elektromos autók fogják megmenteni a bolygót. Olyan városokra van szükség, ahol az emberek biztonságosan tudnak sétálni és biciklizni
Az glasgow-i klímakonferencia lehetett az egyik utolsó esély a klímaváltozás végzetes következményeinek elkerülésére. A világ vezetőinek legnagyobb és legmerészebb elképzelése a közlekedés terén eközben az elektromos autókra átállás volt anélkül, hogy megemlítették volna a nem-motorizált közlekedési formák szerepét vagy a tömegközlekedés fejlesztését.
2022.01.19 |  aron