Facebook Instagram Youtube

Hírek: szállítás

Együttműködik a MÁV-START és a Magyar Kerékpárosklub
Megállapodást kötött a MÁV-START és a Magyar Kerékpárosklub, mert megfigyelhető, hogy a koronavírus-járvány a kerékpározásra érezhetően pozitívan hatott, a biciklivel közlekedők aránya folyamatosan növekszik, és egyre többen élnek a vonaton történő kerékpárszállítás lehetőségével.
2020.11.17 |  aron
Így fejleszthetné Budapest a kerékpáros és vasúti közlekedés kapcsolatait
Májusban lehetett kommentálni Budapest készülő Vasúti Stratégiáját, ami a közeljövő fejlesztéseit alapozná meg. A Kerékpárosklub a biciklis és vasúti közlekedés hatékonyabb mixelésére tett javaslatokat, aminek köszönhetően nőhet a vonattal közlekedők és csökkenhet az autóval megtett utak száma.
2019.07.02 |  aron
Zsúfoltság a vonaton? Nem jutsz el a Balatonra? 300 forintos kerékpáros helyjegy? Nincs bringatároló? A MÁV válaszol!
A legjellemzőbb bringás panaszokról kérdeztük a MÁV-ot. Itt vannak a válaszok!
2017.09.25 |  aron
7 millióval több utasa lett a dán vasútnak a kerékpár-szállítás ingyenessé tétele után
Mi történne akkor, ha egy ország vezető vasúttársaságaként hirtelen ingyenessé tennéd a vonataidon történő kerékpárszállítást? A világ számos vasúttársasága attól félne, hogy eluralkodik a káosz, és ennek eredményeképpen utasokat veszítenének. A dán vasúttársaság (DSB) számai azonban ennek ellenkezőjét igazolják.
2016.12.08 |  aron
Milyen tömegközlekedési eszközön szállíthatunk bringát és mire figyeljünk?
Friss: Budapest és Kaposvár után már Miskolcon is engedélyezett, sőt Budapesten az összecsukható bringák ingyenesen szállíthatóak! Ajánlásunk, háttérinfó és külföldi példák a linken!
2014.07.31 |  Emese
Az élethez igazítják a kerékpárfelszerelések szabályozását. Véleményünk.
Végre - néhány kivétellel - a valós életnek megfelelő irányba változik a kerékpárok felszerelésére vonatkozó KÖHÉM szabályozás.
2013.12.21 |  Emese