Facebook Instagram Youtube

Hírek: tároló

Együttműködik a MÁV-START és a Magyar Kerékpárosklub
Megállapodást kötött a MÁV-START és a Magyar Kerékpárosklub, mert megfigyelhető, hogy a koronavírus-járvány a kerékpározásra érezhetően pozitívan hatott, a biciklivel közlekedők aránya folyamatosan növekszik, és egyre többen élnek a vonaton történő kerékpárszállítás lehetőségével.
2020.11.17 |  aron
Javasolj kerékpártárolókat budapesti belvárosi boltokhoz!
A Kerékpárosklub javaslatcsomagját követően elindultak a rendkívüli bringás fejlesztések Budapesten, amik könnyebbé teszik a koronavírusmentes bringázást a még nem kerékpározóknak is. Ha viszont elindultunk, parkolni is kell valahol. Bringatárolók helyszíneire gyűjtünk ötleteket, amiket leadhatunk a Fővárosnak. Segítsetek összegyűjteni őket!
2020.04.09 |  aron
B+R kerékpártárolók épülnek metró és HÉV állomásoknál - 11 éve kezdeményeztük
Többen is jeleztétek, hogy fedett bringatárolók kezdtek kinőni a földből metró és budapesti HÉV állomásokon. Igaz a hír, és benne van a kezünk: több mint egy évtizede kezdtük ütni értük a vasat.
2019.12.09 |  aron
Összegyűjtöttük Budapest 150 legjobban hiányzó kerékpártárolóját
Nem csak kerékpársávokkal és utakkal lehet segíteni a bringás közlekedést, hiszen valahova parkolni is kell, ha megérkeztünk. Ha a tömegközlekedési csomópontokban, közintézményeknél, boltoknál, népszerű közösségi terek, szórakozóhelyek és más úticélok közelében biztonságos és jól használható kerékpártárolók lennének, akkor sokkal többen közlekednének biciklivel. A Kerékpárosklub – területi szervezeteinek javaslatait beépítve – tavaly összegyűjtötte azt a 150 helyszínt, ahol a biciklis forgalom alapján legjobban hiányoznak a tárolók.
2019.01.15 |  aron
Így fejleszthetné Budapest a kerékpáros és vasúti közlekedés kapcsolatait
Májusban lehetett kommentálni Budapest készülő Vasúti Stratégiáját, ami a közeljövő fejlesztéseit alapozná meg. A Kerékpárosklub a biciklis és vasúti közlekedés hatékonyabb mixelésére tett javaslatokat, aminek köszönhetően nőhet a vonattal közlekedők és csökkenhet az autóval megtett utak száma.
2019.07.02 |  aron
Ausztria legbringásabb városában, Salzburgban voltunk konferencián
Szeptember végén több magyar szakember, Kerékpárosklub tagok jártak Europäischer Radgipfel nevű konferencián Salzburgban. A német nyelvterület éves bringás konferenciája az idei osztrák soros EU elnökség miatt nemzetközi előadókkal és résztvevőkkel bővült. Látogatásunk apropója az  volt, hogy meghívást kaptam a konferencia kísérőprogramjaként, a közép-európai Bringázz a Munkába kampányokat szervező csoportoknak szervezett közös workshop-ra.
2018.11.09 |  aron