Facebook Instagram Youtube

Javasolj kerékpártárolókat budapesti belvárosi boltokhoz!

Javasolj kerékpártárolókat budapesti belvárosi boltokhoz!
2020.04.09
A Kerékpárosklub javaslatcsomagját követően elindultak a rendkívüli bringás fejlesztések Budapesten, amik könnyebbé teszik a koronavírusmentes bringázást a még nem kerékpározóknak is. Ha viszont elindultunk, parkolni is kell valahol. Bringatárolók helyszíneire gyűjtünk ötleteket, amiket leadhatunk a Fővárosnak. Segítsetek összegyűjteni őket!
A Kerékpárosklub javaslatcsomagját követően elindultak a rendkívüli bringás fejlesztések Budapesten, amik könnyebbé teszik a koronavírusmentes bringás munkába vagy boltba tekerést a még nem kerékpározóknak is. Ha viszont elindultunk, parkolni is kell valahol. Bringatárolók helyszíneire gyűjtünk ötleteket, amiket leadhatunk a Fővárosnak. Segítsetek összegyűjteni őket!
 
 

FRISSÍTÉS:

A leadott javaslatok itt érhetőek el, köszönjük a közreműködéseteket!
 
A Kerékpárosklub gyorsan és olcsón megvalósítható bringás fejlesztéseket kért Budapesten, amelyek között főleg véglegesen meghagyandó, rég várt fejlesztések, de tesztjellegű megoldások is segítenék a járványmentes bringázásra vágyók közlekedését. A Főváros elindította a fejlesztéseket: a Bartók Béla úton ezen a héten elkészült kerékpársáv után a Tétényi úton, Üllői úton, Baross utcán és Rákóczi úton indulnak meg a munkagépek.
 
A budai útvonalak melletti úticélokra már leadtunk egy javaslatcsomagot. Most a pesti főutak mentén hiányzó bringatárolókra teszünk javaslatokat, amihez a segítségeteket szeretnénk kérni.
 
Elsősorban - a kijárási korlátozásoknak megfelelően - élelmiszerboltokhoz, gyógyszertárakhoz, vagy más nyitva tartó úticélokhoz szeretnénk kerékpártárolókat. Kérjük, csak ilyeneket küldjetek be, és csak a Baross utca, Rákóczi út és Üllői út mentén!
 
Javaslatotok beküldése előtt győződjetek meg a pontos címről és az üzlet nyitvatartásáról, illetve nézzétek meg, nincs-e már felírva a listába! Kérjük minden helyszínt új sorba írjatok!
 
Jelenleg így áll a gyűjtés, beleírni a fenti linkre kattintva tudtok:

 
 
Köszönjük a segítséget!
 

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy minél többen, minél kényelmesebben kerékpározhassanak.
Támogasd munkánkat adód 1%-ával és tagsággal, amivel most nyerhetsz is!
 

Tetszett a cikk? Maradjunk kapcsolatban!

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!

 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron