Facebook Instagram Youtube

Hírek: biciklitároló

Javasolj kerékpártárolókat budapesti belvárosi boltokhoz!
A Kerékpárosklub javaslatcsomagját követően elindultak a rendkívüli bringás fejlesztések Budapesten, amik könnyebbé teszik a koronavírusmentes bringázást a még nem kerékpározóknak is. Ha viszont elindultunk, parkolni is kell valahol. Bringatárolók helyszíneire gyűjtünk ötleteket, amiket leadhatunk a Fővárosnak. Segítsetek összegyűjteni őket!
2020.04.09 |  aron
B+R kerékpártárolók épülnek metró és HÉV állomásoknál - 11 éve kezdeményeztük
Többen is jeleztétek, hogy fedett bringatárolók kezdtek kinőni a földből metró és budapesti HÉV állomásokon. Igaz a hír, és benne van a kezünk: több mint egy évtizede kezdtük ütni értük a vasat.
2019.12.09 |  aron
Összegyűjtöttük Budapest 150 legjobban hiányzó kerékpártárolóját
Nem csak kerékpársávokkal és utakkal lehet segíteni a bringás közlekedést, hiszen valahova parkolni is kell, ha megérkeztünk. Ha a tömegközlekedési csomópontokban, közintézményeknél, boltoknál, népszerű közösségi terek, szórakozóhelyek és más úticélok közelében biztonságos és jól használható kerékpártárolók lennének, akkor sokkal többen közlekednének biciklivel. A Kerékpárosklub – területi szervezeteinek javaslatait beépítve – tavaly összegyűjtötte azt a 150 helyszínt, ahol a biciklis forgalom alapján legjobban hiányoznak a tárolók.
2019.01.15 |  aron
Köszönjük a szavazatokat, nyert a bringatároló-építési kezdeményezésünk!
Kampányunknak és szavazataitoknak köszönhetően 50 millió forintos keretből épülhetnek bringatárolók Budapest legforgalmasabb csomópontjaiban és fontos úticéljainál, kulturális központok, üzletek előtt. Budapest részvételi költségvetéséhez leadott javaslatunkban 180 helyszínt jelöltünk meg, ahol kerékpárparkolókat lehetne építeni a rendelkezésre álló pénzből.
2021.08.25 |  aron