Facebook Instagram Youtube

Hírek

Klassz kerékpárparkolók Budapesten
A LIDL lecserélte 2013. nyarán egy észak-pesti áruházánál a vacak küllőgyilkos és eldőlős bringatámaszokat nagyon korrektekre. (Az elsőkerékbeállós "támaszok" kényelmetlenek, mert le kell hajolni hozzájuk, nem lehet a vázat hozzájuk támasztani és hozzálakatolni, csak az első kereket, ami miatt könnyebben eltulajdonítható a kerékpár és ez a fajta támasztás a küllőket is tönkreteheti.
2011.06.22 |  Wolf
A Lurdy is a kerékpárosbarát üzletházak útjára lépett
Az utóbbi években újra egyre népszerűbb Lurdy ház menedzsmentje továbbra is igyekszik egyre jobban kiszolgálni vendégei, illetve az épületben működő irodák dolgozóinak igényeit. A Kerékpárosklub közreműködésével most kerékpárparkoló is létesült a Könyves Kálmán körúti főbejárat két oldalán. Az épület homlokzatán végigfutó előtető a támaszok fölé is kinyúlik, így a bringák egy esetleges zuhétól is védve vannak.
2011.07.12 |  Wolf
Lámpát a kerékpárra! Az MK Dél-budai TSZ és a XI. kerületi Rendőrkapitányság közös lámpaosztó akciót szervez
A BRFK XI. kerületi Rendőrkapitánysága és a Magyar Kerékpárosklub Dél-budai Területi Szervezete rendhagyó akcióval kívánja felhívni a figyelmet a kerékpárok megfelelő kivilágításának fontosságára. Július 7-8-9-én este 9 és 11 óra között Dél-Buda bizonyos pontjain a rendőrök megállítják a megfelelő világítás nélkül - tehát szabálytalanul- közlekedőket, akik kivételesen büntetés helyett első és hátsó lámpát kapnak ajándékba a Magyar Kerékpárosklub dél-budai szervezetétől.
2011.07.07 |  Wolf
Bringázzatok, mert beelőz az új generáció!
A minap a Bástya utcai óvoda bringaparkolója előtt mentem el, amit tavaly telepített a kerület az MK közreműködésével. Amint a mellékelt kép is mutatja, kezd betelni a kapacitás, lehet elkezdeni dolgozni a bővítésen! :-)
2011.06.08 |  Wolf
Megjelenés az Új Magyarországban
A postaládámban kormányunk ingyenes kiadványa, az Új Magyarország fogadott. A füzetke bizonyára legtöbbetekhez eljut, de úgy gondoltam, érdemes itt is közzétenni, mivel szerepel benne a kerékpáros ügy és a Klub.A kiadvány a követekző témákban tájékoztatja az állampolgárt: egészségügy (szűrővizsgálatok, vizitdíj, reformok), „fair play” (lépések a feketegazdaság ellen, fogyasztóvédelem, biztonság a közutakon), család (nyugdíjrendszer), környezetvédelem (szemétharc, szelektált gyűjtés), üzlet (támogatások, „bürostop”). Az általam kiemelt részben szerepel a magwas által magyarított Hogyan ne üttessük el magunkat autókkal (PDF) kivonatos változata, és egy írás a fejvédőről. A két oldal szkennelt változatát mellékelem.
2008.01.23 |  Wolf