Facebook Instagram Youtube

Kerékpárosklub


A Magyar Kerékpárosklub (MK) 2002-ben alakult civil szervezet, mely mára már több, mint kétezer taggal rendelkezik az országban. 


Az MK fő célja a kerékpározás hazai terjedésének elősegítése, kultúrájának megteremtése, hogy egyre többen és egyre jobb körülmények között juthassanak el A-ból B-be biciklin.

A szervezet fontos szereplője a közéletnek, szakmai segítséget nyújt a vonatkozó kormányzati döntések előkészítésénél, illetve közreműködik a tervek elkészítésében és megvalósításában. Erős lobbierejével hatékonyan képviseli és hasznos szolgáltatásaival segíti a kerékpározókat és kerékpározni vágyókat.


Küldetésünknek tekintjük, hogy a kerékpár, mint közlekedési eszköz, elnyerje méltó helyét a mindennapi közlekedésben, illetve a kerékpár váljon a legnépszerűbb sport és szabadidős eszközzé.


A Kerékpárosklub nemcsak vonzó és biztonságos utakért dolgozik. Kerékpárosbarát infrastruktúra mellett pozitív szemléletformálásra és kerékpárosbarát jogi környezetre is szükség van a biciklis közlekedés elterjedéséhez.


Szeretnénk, hogy mindenki számára elérhető és valós alternatívát jelenthessen a kerékpározás (közlekedési forma, túrázás, sportolás) valamint a kerékpározás váljék Magyarországon a környezettudatosság legfőbb szimbólumává!

Tevékenységeink:

  • Érdekképviselet

A kerékpárt használók (jelenlegi és jövőbeni) érdekeinek képviselete országos szinten. Ennek érdekében hangunkat hallatjuk minden politikai és szakmai szinten, igénybe véve az írott és elektronikus médiát, rendezvényeket szervezünk, felhasználjuk tagjaink, vagy potenciális tagjaink véleményét, tapasztalatait.

  • Infrastruktúra

A közlekedési munkacsoportunk állásfoglalásokat készít a kerékpáros infrastruktúrák tervezéséhez és megvalósításához. Az ezekben megfogalmazott szakmai véleményeket érvényesítjük tervezői, kivitelezői döntéshozatali szinten. Ennek érdekében eljutattjuk szakmai állásfoglalásainkat önkormányzatoknak, tervezőintézeteknek, és velük partneri kapcsolatokat építünk ki.

  • Szemléletváltás - oktatás

A kerékpáros közlekedés népszerűsítése mellett célunk egy szemléletformáló, oktató anyagok készítése. Távlati tervünk egy oktatási munkacsoport kialakítása, amely képzett és elkötelezett szakemberekből áll. Tevékenységünk többek között a kerékpárral történő biztonságos, a közlekedők közti együttműködés és a KRESZ szabályainak megfelelő közlekedést szolgáló tájékoztatók, oktatási anyagok készítését és terjesztését, különféle rendezvényeken gyermekek játékos kerékpározás-oktatását, KRESZ-oktatását foglalja magában.

  • Szolgáltatás

A tagság részére nyújtunk különböző szolgáltatásokat, biztosítást, melyek egyrészt segítséget adnak a mindennapi kerékpározáshoz, illetve a különböző kedvezmények által pénzt spórolhatnak tagjaink. A Magyar Kerékpárosklub azon dolgozik, hogy minél több szolgáltató kapcsolódjon a szolgáltatói partnerek közé, ezzel is segítve a kerékpározást és az MK tagságot választók számának növelését.

EZT TETTÜK A BRINGÁS FEJLŐDÉSÉRT 2019-BEN

2019-ben is azért dolgoztunk, hogy kényelmesebben kerékpározhassanak, akik már így közlekednek, és biciklivel induljanak el, akik még nem teszik. Támogasd munkánkat adód 1%-ával! Neked csak pár kattintás, nekünk a folytatást biztosítja.

közösségi szervezet vagyunk!

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur? Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur?

Aktuális tagok száma:

2232

MAGYAR KERÉKPÁROSKLUB TERÜLETI SZERVEZETEK

A területi szervezet legfontosabb feladata, hogy megszólítsa és összefogja a környék/város bringásait, hogy együtt könnyebben tudják igényeiket kommunikálni, érdekeiket képviselni az Kerékpárosklub ernyője alatt. Emellett fontos, hogy a területi szervezet lehetőséget biztosítson bringás közösségek kialakulásához.

Célunk, hogy minél több, egymás munkáját segítő
területi szervezet jöjjön létre és működjön!

TISZTSÉGVISELŐK, Munkatársak

Halász Áron
elnökhelyettes

Kürti Gábor
elnök

Dominus Ákos
elnökségi tag

Torma Dániel
elnökhelyettes

Szarka Péter

Bársony Goda Zsolt

SAJTÓSZOBA

Ha szeretné első kézből megkapni közleményeinket, itt tud felíratkozni a sajtólistánkra:

Sajtókapcsolat:
Halász Áron
halasz.aron (kukac) kerekparosklub (pont) hu
+36 (20) 526 7794