Kiskörút, 5.(utolsó) fejezet: Kész a terv

2008. január 11-én a FŐMTERV, a Főváros, a Beruházó és az MK részvételével lezajlott az -előreláthatólag - utolsó tervegyeztetés Kiskörút témában.

A legfontosabb: gyakorlatilag az a terv valósul meg, amit a mi szakembereink annak idején kitaláltak és le is rajzoltak: végig kerékpársáv a közúton, általában 1,5 m széles, minden kereszteződésben úgy átvezetve, ahogy azt az MK Közlekedési Munkacsoportja is elfogadhatónak tartja.

Alig lesz parkolóhely, tehát a sávunkban nem kell attól félni, hogy ránk nyitják az ajtót.

Nem csökken a gyalogos felület, nem vágnak ki egyetlen fát sem, nem akadályozzuk a közösségi közlekedést, nem lesz kevesebb feljáró az aluljárókból a kerékpársáv miatt..

Folyik tovább az egyeztetés, hogy a kapcsolódó utak-utcák is biztonságosan legyenek számunkra megközelíthetőek.

Legalább ennyire fontos tapasztalatunk, hogy a folyamat alatt nagyot változott a partnereink hozzánk való viszonya: eleinte mi voltunk a közellenség, aztán elkezdték tapasztalni, hogy értünk esetleg a témához, meg hogy nem is rossz, amit akarunk, mindenesetre mára a hangulat abszolút pozitív lett, és ez látszik az eredményen is.

MK Közlekedési Munkacsoport

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése
Jártatok a Vámház körúton az utóbbi két napban? A bringasávot faltól-falig telibefújták termoplasztikos bringapiktókkal, 7bar-nál használhatatlan... bonnie
Jo hir! Koszi! Hol lehet a tervet megnezni? Koszi szia Z
Köszönjük, de majd csak akkor örüljünk, ha tényleg kész lesz! Ha majd ott sehol nem lehet parkolni, akkor már most látom, hogy az autósok hova fognak állni!!!

éljen!

gratulálok!

 

www.criticalmass.hu/lakat

gratula. de sztem korai meg az "utolso" cimkevel illetni a fejezeT. majd ha atadtak, es tenyleg olyan lett, mint amit megalmodtunk ;) bocs, az unneprontasert... bonnie
Jóóó lesz, majd használjuk sokat! :) Lujka - CMS, Rabic -

Nagyon nagy!

Nem nagyon járok arra, de remélem sok embernek teszi majd vonzóvá a bringás közlekedést.

Szeretem a jó híreket! :-)
Gratulálok, köszönjük!