Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Összetekertünk Székesfehérvárról a Gaja-völgybe

Közel 130 kerékpáros indult el szombaton reggel az Összetekerünk projekt székesfehérvári túraavatójának napján a Gaja-völgy irányába.

 

 

 

 

 

A Magyar Kerékpárosklub székesfehérvári szervezetének tagjai már 8:30-tól várták a résztvevőket a Hatpöttyös Étterem mögötti udvarban, ahol ajándékcsomaggal kedveskedtek és a Magyar Turizmus Zrt. Közép-Dunántúli RMI jóvoltából péksüteménnyel kínálták az érkezőket.

A 8:45-re meghirdetett sajtótájékoztatón már szép számmal jelen voltak a biciklisek. Dominus Ákos, a Kerékpárosklub turisztikáért felelős elnökségi tagja és Dr. Pásztor László a klub székesfehérvári tagja köszöntötte a résztvevőket.

 

 

 

 

 

 

Az 55 km hosszú útvonalon szinte minden korosztály megmutatkozott, így több csoportban indultak a tekerni vágyók a kijelölt vezetőkkel.

 

 

 

 

 

Az első állomás az Iszkaszentgyörgy volt, ahol a település polgármestere, Gáll Attila frissítővel várta az IKSZT épületében a kerékpárosokat.

 

 

 

 

 

 

Rövid pihenő után Kincsesbánya felé vették az irányt, melyen áthaladva hamar eljutottak Fehérvárcsurgóra. A falu egyik kincse a hosszú múltra visszatekintő Károlyi-kastély. A kastély parkjában lehetőség volt ejtőzni egyet a fák árnyékában, körbesétálni a parkot, és pihenni a tó partján.

 

 

 

 

 

 

Innen már 5 km sem volt Bodajk, ahol Móricz Tamás plébános köszöntötte a túrázókat a Segítő Szűz Mária Plébánia előtt. Itt egy hosszabb ebédszünet következett, melynek végeztével visszaindultak a csapatok Iszkaszentgyörgyre.

A nap utolsó programjaként megnézték a Amadé-Bajzáth-Pappenheim kastélyt, ahol az érdeklődőknek lehetőség nyílt belülről is megtekinteni az ország egyetlen lakható, korhű ám mégis modern kastélyát.

Székesfehérvárra visszaérkezve úgy vélem, hogy mindenki egy szép és tartalmas napot zárhatott. A kerékpáros túrajelzésekkel kijelölt útvonalat bárki teljesítheti, hiszen minden korosztály örömmel biciklizett, és szép élményekkel térhetett haza.

Túraajánló videó ITT

A túraútvonal részletes leírása ITT

Térkép az útvonalról ITT

 


A program a Norvég Civil Támogatási Alap és az Ökotárs Alapítvány segítségével  valósulhat meg. Projekt azonosító: NCTA-2014-10906-E.