Facebook Instagram Youtube

Bringásreggelivel indul az őszi Bam!

Bringásreggelivel indul az őszi Bam!
2012.09.14
Cimkék: Érdeklődőknek
Szeptember 21-én kora reggel országszerte több helyszínen Bringásreggelikkel indul Magyarország legnépszerűbb kerékpáros rendezvényének őszi kampánya.

Szeptember 21-én kora reggel országszerte több helyszínen Bringásreggelikkel indul Magyarország legnépszerűbb kerékpáros rendezvényének őszi kampánya.

Már a kampány első napján reggel 7 és 9 óra között finom reggelivel és frissítővel várják aktivistáink a több ezer munkába tekerőt. Gyertek! Sok finomság lesz!

A Bam! kampánynyitó helyszíne az Operaház előtti Andrássy úton lesz, ahol a Bam! nagykövetek mellett itt lesz velünk Mikael Colville-Andersen, a Copenhagen Cycle Chic és az egész mozgalom alapítója, a Copenhagenize.com nemzetközileg elismert bringás szakembere is.

Budapest egyes bringásreggeli helyszínein a nemzetközi Cycle Chic mozgalom tagjai várják a munkába tekerőket. A belváros több pontján egy-egy ország Cycle Chic blogjának képviselője vesz részt, aki fotókat készít a stílusos bicajosokról. Érdemes megmutatni a stílusod, mert a fényképeken szereplő bringások közül egy éves Kerékpárosklub tagság kerül kisorsolásra. A bloggerek másnap ott lesznek a Cyclechic.hu által szervezett Andrássy úti RIDE THE CATWALK! street fashion show-n is.

Bringásreggelik helyszínei:

Budapesten:

 • Központi esemény az Operaház előtt az Andrássy úton
 • Batthyány tér
 • Kálvin tér  (rendező: Magyar Kerékpárosklub belvárosi területi szervezete)
 • Szent Gellért tér Szabadság híd budai hídfő  (rendező: Magyar Kerékpárosklub dél-budai területi szervezete)
 • Árpád híd budai hídfő (Szentlélek tér) (rendező: Magyar Kerékpárosklub észak-budai területi szervezete)
 • Újpest-Városkapu (rendező: Magyar Kerékpárosklub észak-pesti területi szervezete)
 • Népliget – Könyves Kálmán körút és a Vajda Péter utca sarkánál (rendező: MÁV Zrt. és MÁV-START Zrt.)

vidéken:                         

 • Érd - vasúti kerékpártároló, Érd-Felső, 7-9.h (rendező: Magyar Kerékpárosklub érdi területi szervezete)
 • Győr - Megyeház tér, (rendező: Magyar Kerékpárosklub győri területi szervezete)
 • Pécs - Széchenyi tér és Király utca sarok (rendező: Magyar Kerékpárosklub pécsi területi szervezete)
 • Debrecen - Kossuth tér (Tourinform pavilonnál), (rendező: Magyar Kerékpárosklub debreceni területi szervezete)
 • Kecskemét – Főtér (rendező: Magyar Kerékpárosklub kecskeméti területi szervezete)
 • Sopron - Deák Ferenc tér melletti kerékpárút (rendező: Magyar Kerékpárosklub soproni területi szervezete)
 • Tatabánya - Fő tér, 6-8 h (rendező: Tatabánya városa)

 

Az őszi kampányra mindenképp szerettünk volna egy megbízhatóbb honlapot létrehozni. A hibák kijavítása megtörtént, az utolsó simításokat végzik az informatikus kollégák. Napokon belül egy szebb és átláthatóbb közlekedési naplóba regisztrálhatjátok megtett kilométereiteket. Reméljük tetszeni fog!

A őszi Bam! kampány időtartama: 2012. szeptember 21 - október 25.

Csatlakozz őszi kampányunkhoz, Bringázz a munkába!

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron