Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Végleges BAM! eredmények

Múlt héten zárult a kampány, az utólag pótolt adatokat is figyelembevéve az alábbiak a végleges eredmények:

A 2012 szeptember 21-től október 25-ig tartó Bam! kampányban közel ötezren vettetek részt, és mindannyian együttesen közel 1 millió km-t tekertetek. Ennek köszönhetően 171 tonna CO2 kibocsátásától kíméltétek meg a légkört. ( Az egy főre jutó éves CO2 kibocsátás Magyarországon 5,6 tonna.) Ez alkalommal minden eddiginél több, 1700 vállalat és oktatási intézmény képviseltette magát. 

  • A résztvevők kétharmada férfi, egyharmada nő volt.
  • 7%-otok gyermekével együtt kerékpározott, ezzel is bizonyítva, hogy a gyerekek iskolába-óvodába szállításához nem feltétlenül szükséges személygépkocsi. A várakozásokkal ellentétben a kerékpárral gyermeket szállítók nagy része azonban nem nő volt, hanem 70%-uk férfi.
  • Szerencsére már egyre elterjedtebb az is, hogy kerékpározni nemcsak speciális kerékpáros ruházatban lehet: a kampányban résztvevők 12%-a jelölte be, hogy öltönyben vagy kosztümben pattant nyeregbe reggel. A csinos ruhákban bringázás egyébként a nőkre jellemzőbb: dupla annyian jelölték be ezt az opciót. 
  • A résztvevők felét pedig még az eső sem riasztotta vissza: akkor is kerékpárral mentetek munkába vagy iskolába, mikor mások letették a kétkerekűt.

A nyeremények maradjanak egyelőre meglepetések, de amit már most is elárulhatunk:

  • Az egyéni teljesítők között értékes kerékpárok, kerékpáros kiegészítők és más meglepetések kerülnek majd kisorsolásra.
  • A résztvevők között külön sorsolunk még egy szoknyában és egy öltönyben bringára ülő nyertest - hiszen bringázni bármilyen ruhában lehet! 
  • Ajándékot kap egy bringás közlekedő, aki gyermekkel együtt közlekedett.
  • Kisorsolunk valakit, aki elázott az esőben. Lesz egy nyertesünk, aki bejelölte, hogy útja során defektet kapott - így a szerencsétlenség szerencsével párosul!
  • És olyan versenyző is kap majd egy ajándékcsomagot a MÁV-tól, aki a vasúti közlekedéssel kombinálva használta kerékpárját.
  • A vállalati kategóriákbanvállalati indikátorlista alapján a leginkább kerékpárosbarát cégeket jutalmazzuk, illetve ezen vállalatok/felsőoktatási intézmények legeredményesebb csapatainak tagjait is megajándékozzuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése

"Nagyon sajnálom, hogy ebben a kampányban a napjaim vezetése nem működött normálisan. Én nem ez miatt biciklizem, de szívesen vezettem volna, mint már pár éve teszem. Volt, hogy be sem tudtam lépni, vagyis csak kb. 2x engedett belépni. Ilyeneket írt ki, hpgy nincs ilyen felhasználó, nem jó a jelszó stb. " Maximálisan egyetértek az előttem szólóval! Én is hasonló negatív szoftveres tapasztalatokkal lettem gazdagabb! Régebben ha volt egy két perc munkakezdés előtt meg tudta csinálni az ember a bejegyzést, most meg már olyan bonyolulttá tették, hogy erre abszolúte nem maradt idő a mai feszitett munkatempójú világunkban.... Sajnálom mert olyan jól indúlt!

Köszönöm Zsiminek/?/ vagy Zsirminek/?/, hogy a tavaszi BAM-oklevelemet eljuttatta hozzám!
b.anikó

@gergelysne: ha az összes hétvégi balatonkerülésemet is felvinném, kicsit más lenne a kép... ez a napló szerintem nem erről szól. a weblap használhatósága már más kérdés, ennek szalonképes kifejtése meghaladja a képességeimet.

Bocsi az előbbi szövegemben a helyesírási hibákért. (vsgyis betű kihagyás, betű csere)

Nagyon sajnálom, hogy ebben a kampányban a napjaim vezetése nem működött normálisan. Én nem ez miatt biciklizem, de szívesen vezettem volna, mint már pár éve teszem. Volt, hogy be sem tudtam lépni, vagyis csak kb. 2x engedett belépni. Ilyeneket írt ki, hpgy nincs ilyen felhasználó, nem jó a jelszó stb. Ha elkezdtem írni a problémámról, mindenféle adatot kért, tovább... tová... és nem jutottam el a végére, hogy megjelenjen a leírt problémám. Nagyot csalódtam az idén. 107 km van a nevemen, holott ennél sokkal több volt, kb. 6-700 km. Én két hetente hétvégenként egy helyi kerékpáros baráti társasággal bicajozom 40-80 km-t. Ezekből csa egyet tudtam bevezetni. Kerékpárral járok munkába, és a dolgaim elintézését is így intézem. (Szegeden). Sajnálom és kissé dühös és csalódott vagyok emiatt. A vékén az oklevélben médis jobban nézne ki a valós km. mint ez a kis csekélység. Remélem a tavaszi kampánynál nem lesznek ilyen hibák.
Üdvözlettel: Gergely Sándorné Szeged

A régi honlapon meg lehetett nézni egy teljes sorrendet a csapat és vállalati teljesítőkről. Most ez merre van?

Most a csapatokból csak az első hat, míg vállalatiból csak az első tíz látszik.