Facebook Instagram Youtube

Érdekes külföldi kutatási adatok kerékpárral történő vásárlásról

Érdekes külföldi kutatási adatok kerékpárral történő vásárlásról
2013.12.17
Meglepő adatok áruszállítással kapcsolatban Grazból (Forrás- 5. - 6.
Meglepő adatok áruszállítással kapcsolatban Grazból 
(Forrás- 5. - 6. oldal)
 • a vásárlási célú utak 85 százaléka hétköznapi fogyasztási eszköz vásárlása. 
 • a bevásárlások 80 százaléka szállítható lenne kerékpárral is (kosárban vagy hátsó csomagtartón)
 • a vásárlási célú utak nagy része rövid (minden második út 5 km-nél rövidebb) 
 • mégis, gyakran könnyű dolgokat nehéz járművekkel visznek még rövid távolságokra is
Egy 2009-es grazi kutatás - mely 1600 esetet vizsgált - azt az eredményt hozta, hogy a bevásárlások 80%-a szállítható lenne kerékpárral is, és csak 6 százalékukhoz lenne valóban szükség gépjárműre. Ennek ellenére ezeknek a bevásárló utaknak a 77 százaléka gépjárművel történt. 
 
Érdekes információk a kerékpáros vásárlóról
- Hűségesebb, gyakrabban jár üzletekbe, mint az autós
- Összességében többet költ, mert a sok kisebb, ám gyakori vásárlás során többet hagy a kasszáknál
- Egy autóparkolónyi helyen 10 kerékpár parkolása is lehetséges. 
( Forrás - 7. - 8. old )
 
Külföldi sikertörténetek
 • Amint Manhattenben bevezették a kerékpársávokat a 9. sugárúton, a kiskereskedelmi forgalom 49 százalékkal megnőtt, míg a környező kerületekben levő üzletek forgalma csak 3 százalékot emelkedett ugyanebben az időszakban. ( Forrás)
 • Egy münsteri kutatás kimutatta, hogy a kerékpárosok havonta 11 alkalommal tértek vissza az egyes boltokba, míg az autósok csak 7 alkalommal.(Forrás)
 • Egy osztrák kutatási eredmény szerint a kerékpárosok 80 százaléka jár hetente többször vásárolni, míg az autósoknál ez az arány csak 68 százalék. ( Forrás - 7. - 8. old )
   
 • Egy Portlandben készült kutatás szerint a kerékpárral érkezők többet költenek havonta a bárokban és éttermekben (75,66 dollárt), mint az autóval érkező vendégek (68,56 dollárt). ( Forrás)
 • 6 francia város vizsgálatának eredménye azt hozta, hogy a biciklivel érkező ⅘ annyit költ, mint egy autós, viszont kétszer gyakrabban megy boltba, így összességében többet költ. ( Forrás: 7-8. old) 
 
 
A grafikonok innen tölthetőek le.
 
Tovább érdekes információk olvashatók még az alábbi linkeken angolul:

Bringával Boltba kampánnyal kapcsolatos minden infó, prospektuskérő űrlap, boltregisztrációs ív, fotók stb egy helyen itt.

 

Kapcsolódó hírek

A Bringával Boltba kampányról

Eleged van a vacak küllőgyilkos bringaparkolókból? Hogy jobb megoldás híján a korláthoz, az útjelzőtáblához muszáj lakatolnod? Hogy a biztonsági őr rádszól, ha nem jó helyen lakatolsz - miközben nem lehet a kijelölt helyen normálisan lakatolni?

2014.01.03 |  Emese
>>> A szórólappal felkeresett üzletek, boltok regisztrációja ITT

Idekattintva tudod felvinni az általad felkeresett üzletek adatait:Betöltés...Bringával Boltba kampánnyal kapcsolatos minden infó, prospektuskérő űrlap, boltregisztrációs ív, fotók stb egy helyen itt.  

2013.12.16 |  Varga Andrea
Itt igényelhetsz szórólapot a Bringával Boltba AKCIÓHOZ!

Szeretnéd te is, hogy normális parkolási körülmények fogadjanak, ha betérsz egy boltba vagy egy szolgáltatóhoz? Légy te is Bringával Boltba kampányunk nagykövete és te is segíts abban, hogy minél több üzlethez eljusson új prospektusunk. A kis szórólap arra buzdítja az üzleteket, hogy fogadják örömmel a kerékpárral érkezőt, és építsenek számukra jó kerékpárparkolókat.

2013.12.16 |  Varga Andrea