Facebook Instagram Youtube

Így lett bringás város Amszterdam

Így lett bringás város Amszterdam
2016.05.04
Dokumentumfilm Amszterdamról, a világ bringás fővárosáról. 

Dokumentumfilm Amszterdamról, a világ bringás fővárosáról. 

Egyszer Amszterdamot is az autózás alá akarták szervezni, széles utakat és nagy forgalmat vezettek a történelmi belvárosba. A növekvő balesetek, környezeti és építészeti károk ellen tiltakozó civilek nyomása, valamint az olajválság hatására a város aztán a bicikli mellett döntött, és egy élhető, jó levegőjű, közösségi terekben gazdag város lett Amszterdamból.
A film bemutatja, hogyan lett autósból bringás város Amszterdam, hogyan nyújt megoldást mindenre a kerékpár, és ezt milyen infrastruktúra segíti. A bemutatja azt a túlszabályozás helyett együttműködésre alapozó rendszert, ami máshonnan jövőknek kaotikusnak tűnhet. 
A filmből kiderül, hogyan lesz az élet természetes része a kerékpár, ha emberek ebben nőnek fel, hogyan szállítják anyák a gyerekeiket (vagy akár egy mosógépet) biciklin, hogyan mennek elegáns üzletemberek tárgyalásra kerékpáron.

Ezt a filmet mindenkinek látnia kell!

Készítette: Streetfilms, eredeti feltöltés: https://vimeo.com/77084110
A fordítást és feliratot a készítők engedélyével a Magyar Kerékpárosklub megbízásából a CMfelirat csapata (Árvay Mária, Paksi Attila), illetve az Infocracy.hu készítette.

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron