Facebook Instagram Youtube

1% kampányhajrá, legyél a Kerékpárosklub 1% nagykövete!

1% kampányhajrá, legyél a Kerékpárosklub 1% nagykövete!
2017.05.08
Ezekben a hetekben dől el több milliárd forintnyi kerékpáros fejleszés sorsa, munkatársaink talán soha ennyi tárgyaláson nem vettek még részt, ennyi szakvéleményt nem írtak még. A kerékpározásért végzett munka a te támogatásoddal lehetséges. Segíts elérni még több embert!

Ezekben a hetekben dől el több milliárd forintnyi kerékpáros fejleszés sorsa, munkatársaink talán soha ennyi tárgyaláson nem vettek még részt, ennyi szakvéleményt nem írtak még. A kerékpározásért végzett munka a te támogatásoddal lehetséges. Segíts elérni még több embert!

Támogatásod biztosítja a kerékpározás terjesztéséért és feltételeinek javításáért végzett munkánkat. Veled együtt független érdekképviseletként tudunk fellépni, folytatni tudjuk közlekedésszakmai és szemléletformálói munkánkat. Pályázatok és állami támogatások helyett közösségi finanszírozásból szeretnénk működtetni a klubot, de ehhez te is kellesz. A Kerékpárosklub erejét a közössége adja.

Támogasd 1%-oddal a bringás fejlődésért dolgozó Magyar Kerékpárosklubot!
Részletek itt: http://kerekparosklub.hu/1
Adószám: 18245402-2-41

Indul az 1% kampányhajrá! Hogyan segíthetsz?

 • Állíts be támogatói facebook fejlécet! Ezen az oldalon alul, vagy az 1%-os kampányoldalunk csatolmányai közt találsz fejlécképeket, melyekkel felhívhatod ismerőseid figyelmét a klub támogatására.
  Ajánlott szöveg hozzá (még jobb, ha személyeset írsz): 
  "Támogasd 1%-oddal Te is a bringás fejlődésért dolgozó Kerékpárosklubot!
  Részletek: http://kerekparosklub.hu/1 
  Adószám: 18245402-2-41"
 • Juttasd el a felhívást minél több, céljainkat támogató ismerősödhöz! Oszd meg 1%-os oldalunkat levelezőlistákon, facebook csoportokban, oldaladon: http://kerekparosklub.hu/1
 • Szórólapozz! Kormányra akasztható, újrafelhasználható szórólapjainkkal célzottan érhetjük el, aki teker. Akaszd parkoló biciklikre irodaházad bringaparkolójában, forgalmas csomópontok biciklitárolóinál, vagy ahol kikötött biciklit látsz!
 • Vannak klasszikus szórólapjaink is, amiket kerékpárutak mentén, forgalmas csomópontokban tudunk a bringázók kezébe adni.
 • Matricázz! Forgalmas, bringások szeme előtt feltűnő helyeken tudjuk így eszükbe juttatni a Kerékpárosklub támogatását.
 • Plakátolj! Irodai bringatárolók, faliújságok, kerékpárszervizek tökéletes terepei lehetnek 1-1 jól elhelyezett plakátnak. Megtalálod őket az irodánkban.
 • Írj ismerőseidnek facebook-on, emailben! Oszd meg faladon, vagy célzottan velük 1%-os oldalunkat, szólj nekik, hogy ne felejtsék el a rendelkező nyilatkozat leadását!
 • Készíts krétarajzokat, krétafeliratokat bringautak mentén. Kreatív ötleteidet küldd el nekünk!
 • A jó öreg szájhagyomány. Vannak bringázó ismerőseitek? Vannak 1%-ukról nem gondoskodó rokonaitok? Beszélgettek kedvenc közös témánkról másokkal, akár veletek szimpatizáló nem bringázókkal, akár aktívan tekerőkkel? Ajánljátok nekik a Kerékpárosklubot!

Vállalj be egy-egy bringaparkolót, bicikliszervizt, faliújságot, szórakozóhelyet, ahol plakátot tudsz kitenni, szórólapot akasztanál a bringakormányokra! Ebben a táblázatban tudod az adott négyzetre kommenteléssel jelölni (kijelölöd a négyzetet, felső sorban a komment ikonra kattintasz), amit bevállalsz: https://goo.gl/fPJEUD
(Ha menet közben boltoknál, állomásokon, stb raksz ki akasztós szórólapot, akkor nem kell beírnod magad)

Kampányanyagainkat beszerezheted irodánkban, vagy letöltheted a honlapunkról.
Cím és nyitvatartás itt.

Itt olvashatsz 2016 legfontosabb ügyeiről. Hírlevél archívumunkban a részleteket is megtalálod.

Köszönjük a segítséget, számítunk rád!

„Az utat, amit a kerékpározók előtt szeretnénk kialakítani, nekik szeretnénk kialakítani. Szövetségben velük, egy közös célért szeretnénk dolgozni, hogy a településeink megváltozzanak, kerékpársávok borítsák el az utakat, helyet kapjanak a kerékpározók az úttesten, naponta több ezer ember kerékpárral járhasson munkába minden településen.”


Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?
Add nekünk adód 1%-át! Adószámunk: 18245402-2-41. További infók az 1%-ról.

Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod. Helyi szervezetekhez csatlakozhatsz és rengeteg szolgáltatás, kedvezmény, biztosítás is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide!

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!

 

 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron