Facebook Instagram Youtube

15 éves a Critical Mass, ünnepeljük meg!

15 éves a Critical Mass, ünnepeljük meg!
2019.09.11
15 éve, 2004. szeptember 22-én, a nemzetközi Autómentes Napon szervezték meg az első Critical Mass-t az akkori bringás futárok és civilek. Nem felejtettük el a '90-es és 2000-es évek pionírjait, de a 2004-es felvonulás akkorát robbant, hogy Budapest ma is zajló átalakulását eredményezte. Elképesztően sok mindent értünk el együtt, de még csomó dolgunk van Budapesttel.

15 éve, 2004. szeptember 22-én, a nemzetközi Autómentes Napon szervezték meg az első Critical Mass-t az akkori bringás futárok és civilek. Nem felejtettük el a '90-es és 2000-es évek pionírjait, de a 2004-es felvonulás akkorát robbant, hogy Budapest ma is zajló átalakulását eredményezte. Elképesztően sok mindent értünk el együtt, de még csomó dolgunk van Budapesttel.

Bár a Kerékpárosklub 2 évvel idősebb az első Critical Mass-nél, a bringás mozgalmat alapjaitól megrengető, tömegeket bevonzó, nagy hatású felvonulások segítettek igazán a klub fejlődésében, országos szakmai civil érdekképviseletté válásában

Ünnepeljük meg ezt a 15 évet, és tegyük még bringázhatóbbá Budapestet!

TALÁLKOZÓ: 2019.09.22. 15:00 Móricz Zsigmond körtér
BRINGAEMELÉS: 17:00 körül, Szabadság tér

Zene: Vibee és Panda

Gyere és szólj a mindenkinek is!

Facebook esemény itt.

NEM FELVONULÁS, KÖZLEKEDÉS!
Ahogy a 2009 és 2011 közötti Autómentes Napokon, úgy most is rendőri felvezetés nélkül, _nem_ lezárt útvonalon tekerünk. Te választod ki az útvonalad, menjünk minél több irányban! A szabályok mindenkire vonatkoznak! Ne biciklizz a járdán, és mindenhol legfeljebb a külső sávot foglaljuk el. Kérjük figyelj erre és szólj másoknak is!

PÓLÓ
Készülünk limitált szériás jubileumi pólókkal, amiket a Kerékpárosklub bringás fejlődésért végzett munkájának támogatása esetén adunk ajándékba. Köszönjük a támogatást!

MIÉRT DOLGOZUNK?
A Kerékpárosklub budapesti 12+1 pontja 2024-ig a főpolgármester-jelöltek válaszaival: https://kerekparosklub.hu/ibikebudapest/bringazhatobudapest_12pont_fopolgarmesterjelolt_valasz

SEGÍTS MEGSZERVEZNI!
Keresünk legalább 20 önkéntest, aki Critical Mass vagy I bike Budapest pólóban segítene a gyülekezőnél és az érkezésnél a résztvevőknek. Jelentkezz itt: https://forms.gle/LKXXRAmnd1hcSGTw5

NEM SZERETNÉNK:
Tilos kereskedelmi tevékenységet folytatni, reklámozni, pártpolitizálni. Az esemény a bringázásért van, önkéntesek szervezik, tartsd tiszteletben!

MARADJUNK KAPCSOLATBAN:
- Facebook oldal: https://www.facebook.com/ibikebudapest / http://facebook.com/MagyarKerekparosklub
- Riadóemail feliratkozás: http://eepurl.com/dcOUoX
- Instagram: https://instagram.com/ibikebp/
- Aktivista csoportunk (szervezők, aktualitások): https://www.facebook.com/groups/budapestibringariado/
- Tumblr: https://www.ibikebp.tumblr.com/
- Twitter: https://twitter.com/ibikebp
- Web: http://ibikebudapest.hu/
- Hesteg: #ibikebp

Szervező: Magyar Kerékpárosklub - https://www.facebook.com/MagyarKerekparosklub/
 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron