Facebook Instagram Youtube

20000 Kisokossal segít kerékpározni tanulni az ORFK és a Kerékpárosklub

20000 Kisokossal segít kerékpározni tanulni az ORFK és a Kerékpárosklub
2021.08.25
A kerékpáros közlekedés legfontosabb tanácsait és szabályait foglalja össze a Magyar Kerékpárosklub Kisokos című füzete, amiből 20000 darabot gyártottak le az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának támogatásával. A füzetben kerékpárvásárlási és beállítási tudnivalóktól kezdve közlekedési tippeket, írott és íratlan szabályokat és hasznos gyakorlati tanácsokat gyűjtöttünk össze. Az ORFK és a Kerékpárosklub közreműködésében megyei rendőrkapitányságokra, rendezvényekre, és érdeklődő szervezeteknek, kerékpárboltoknak, cégeknek, iskoláknak, önkormányzatoknak juttatnának el a kiadványokból, valamint a Kerékpárosklub irodájából is be lehet szerezni vagy a honlapjáról is le lehet tölteni a Kisokost.

A valaha legnagyobb példányszámban gyártották le az ORFK-OBB segítségével a Magyar Kerékpárosklub által először 10 éve összeállított Kisokos füzetet idén augusztusban. Az oktatófüzetet 16 alkalommal frissítették és bővítették 2011 óta, a mostani mennyiséggel minden korábbinál több emberhez juttathatják el a kerékpárral közlekedni vágyónak hasznos kiadványt.

Egyre többen kerékpároznak a mindennapokban vagy a szabadidejükben, már második éve hiánycikk a bicikli, a Kisokos online verziója iránt is növekvő érdeklődést tapasztaltunk az elmúlt hónapokban. Kézbe vehető, továbbadható, polcra tehető majd újra elővehető kiadványokat viszont csak akkor tudunk gyártani, ha – mint most – a Rendőrség, vagy korábbi változatok esetén az önkormányzatok, esetleg pályázatokon nyertes szervezetek finanszírozzák a nyomtatást.


Hogy lehet hozzájutni?

A friss kiadványokból 10000 darabot az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság juttat el megyei rendőrkapitányságokhoz, akik a maguk területein, eseményein fogják terjeszteni a Kisokost. Szintén 10000 darab – három raklapnyi – Kisokos várja az érdeklődőket a Magyar Kerékpárosklub irodájában.

Várjuk önkormányzatok, cégek, kerékpárboltok, iskolák, szervezetek jelentkezését az info@kerekparosklub.hu címen, megjelölve, hogy hány darabot tudnak felhasználni.

Érdeklődőknek a rendezvényeinken – szeptemberi bringás reggelik, fesztiválok általunk üzemeltetett kerékpártárolói, Bebiciklizések, kitelepülések – és az irodánkban tudunk adni a Kisokosból.

Mi lesz, ha elfogy?

Továbbra is várjuk szervezetek, intézmények, cégek jelentkezését, akik támogatásával még több emberhez juthatnak el a Kisokosban összefoglalt tanácsok és tudnivalók.

Ajánljuk még az online verziót is.

Ahova már nagy mennyiségben jutott a 2021 nyári kiadásból:

  • Megyei rendőrkapitányságok
  • Velencei-tavi kitelepülés a Bringázz hétköznap is! kampány keretében
  • Szegedi Ifjúsági Napok
  • Kruz Bike Company

Már bringázol? Adj egy nyomtatott Kisokost vagy küldd el az online verzió linkjét a most kerékpározni kezdő ismerőseidnek!


 

Tetszett a cikk? Maradjunk kapcsolatban!

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!

Kapcsolódó hírek

Tervvéleményezés 2021

BudapestFővárosi Önkormányzat:BKKAktív és Mikromobilitási stratégia javaslatokBudapest KözútVIII. kerületDiószegi Sámuel utcaDunakanyarVác - Verőce EV6

2021.01.21 |  aron
Tervvéleményezés 2020

Budapesti infrastrukturális javaslatok a koronavírus kezelésére: Levél Karácsony Gergely főpolgármesternek,táblázatos lista,

2020.01.07 |  aron
Baleset-, felelősség- és lopásbiztosítás is jár Kerékpárosklub tagsághoz - itt vannak a részletek!

Kerékpárosklub tagsággal a baleset- és felelősségbiztosítás mellett már biciklilopásra is jár kártérítés az ezt választó tagjainknak. A Kerékpárosklub és a Posta Biztosító közti együttműködésnek köszönhetően többféle értékre biztosíthatjátok kerékpárotokat, az eddigiekkel megegyező áron, további választható extrákkal. Mindeközben a tagsággal több száz kedvezményt is igénybe vehettek, ha utaznátok, vásárolnátok vagy szervizelnétek. Sőt a jogsegély szolgáltatásunk is segít, ha bajba kerülnél. A bringás fejlődésért végzett munkát természetesen továbbra is támogathatjátok biztosítás nélküli tagsággal is.

2019.04.01 |  aron