Facebook Instagram Youtube

A HP Magyarország közel 3 millió Forint benzinpénzt spórolt meg eddig

A HP Magyarország közel 3 millió Forint benzinpénzt spórolt meg eddig
2012.10.29
A HP Magyarország és Informatikai Kft. az utóbbi évek alatt közel 3 millió Ft benzinpénzt spórolt meg azáltal, hogy összesen 142 alkalmazottja kerékpárral tekert a munkába gépkocsi helyett. Összesen közel 94 ezer km-t tettek meg - ebből közel 11 ezret az idén őszi kampány alatt.

A HP Magyarország és Informatikai Kft. az utóbbi évek alatt közel 3 millió Ft benzinpénzt spórolt meg azáltal, hogy összesen 142 alkalmazottja kerékpárral tekert a munkába gépkocsi helyett. Összesen közel 94 ezer km-t tettek meg - ebből közel 11 ezret az idén őszi kampány alatt.

Íme a HP saját beszámolója az őszi kampányról:

A HP Magyarország és Informatikai Kft. ismételten csatlakozott a BAM - Bringázz a munkába - kampányhoz. A mostani, őszi kampányban is kb. 50 főnyi gárda indult és szállt nyeregbe a nagyvállalatok közötti versenyben.A mostani, őszi kampányban is kb. 50 főnyi gárda indult és szállt nyeregbe a nagyvállalatok közötti versenyben. Wellness csapatunk belső HP-s házi versenyt is hirdetett, ezzel is ösztönözve a rendszeres bringázást. 3 kategóriában fogjuk értékelni a legjobbakat (legtöbb km-t teljesítő csapat, legtöbb km-t tekerő(egyéni) és a legtöbb alkalommal tekerőt mind mind ajándékok várják.

Rendszeresen közöltük az aktuális ranglistákat a BAMolókkal. Hírlevelekkel bátorítottuk és ösztönöztük a bringásainkat, hogy rakjanak még bele. Teljesítményük, a folyton változó csapatrangsor mutatja micsoda hajrát nyomtak egyesek az utolsó  héten is.

Az előző kampány után bátran állíthatjuk, hogy sikerült egy új hagyományt teremteni a cégnél, és a mozgásra ismételten felhívni a kollégák figyelmét. EGY jó csapat, EGY jó tekerés, EGY jó élmény.

A kollégák elismerő és köszönetnyílvánító mondatai jelentik talán a legnagyobb sikert számunkra:

„Csak BAMbulok, mennyit tekertünk. Remek ötlet, hogy több kategóriában is van házi verseny, így azokat is nyeregbe segítheti a kampány, akik esetleg gyengébb, fázósabb csapatban nyomják. Nem törhet le az, hogy hidegben csak én tekerek :D. Persze a MI csapatunk nem fázós, csak általánosságban beszéltem. Jó volt az részeredmény körbeküldése is, látszott, mennyien kapcsoltak hirtelenjében. Köszi gyerekek!”

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron